Tredje söndagen i januari

2kaktusarblogg.jpg

Tulpaner i går och kaktusar i dag. Jag må agera helt i strid med klassiska feng shui-principer genom att numera ha såväl taggig svärmorstunga som kaktusar i arbetsrummet, men jag gillar dem. Och det jag gillar ger mig energi. Det var länge sedan jag kände för kaktusar, men nu tilltalar estetiken mig igen som jag skrev i min krönika om stämningar inför 2011. Om inte annat så får de representera mitt kaxiga jag som sticker ut ibland :)! Ha en fin söndag!

2sondag1blogg-tile.jpg

Bidrag till Fabrikens söndagsbild.

22 comments

 1. Underbara bilder – som alltid! Konstigt att något som jag bara förknippat med tråkiga väntrum eller kommunala kontor kan bli så fint helt plötsligt. Du är en sann inspirationskälla!

 2. Jag undrade just hur du skulle få ihop det med kaktusar när jag läste inlägget om köpet. Inte någon favorit hos mig nämligen. Men det ser ju fantastiskt ut hos dig, måste jag erkänna! Mysigt arbetsrum har du. Önskar dig en skön söndag, Weronica.

 3. Kaktusar är för mig en riktig nostalig.Samlade på diverse hemma i mitt flickrum.Du lyckas få allt att se otroligt estetiskt vckert du kära du.kram och ha en skön söndagLina

 4. Så fint arrangerat på din sekretär! Det fina fotot påminner mig om att ta tag i just foton i ramar.Kaktusar har jag inte fallit för, men de såg fina ut hos dig!Och svärmorstunga är ju faktiskt något jag har lyckats hålla liv i (för många år sedan), man kanske skulle satsa på lite långlivat grönt igen 😀

 5. Kommer du ihåg vad jag skrev en gång… Kaktusar, I don´t like…Men nu fick du mig att ändra åsikt, rakt av.Så snyggt, kompositionen är ljuvlig och tack för att man fick se lite mer av skänken.Fin är den!Krukan, den stora, gillar jag tokmycket!Kramkram!

 6. Oj, vad fint! Jag trodde, som många andra verkade tro, att kaktusar inte precis var grejjen. Men så här var det ju jättefint!

 7. Kanske ska man ge kaktusar en chans, kanske lyckas jag hålla dem vid liv till skillnad mot alla andra växter… Fint hos dig iaf!

 8. ojoj! Jag visste inte att det var dags även för mig att gilla kaktusar igen… inte innan jag fick se dina inspirerande bilder =) Jag ääälskar att kika runt i blogglandia och bara låta inspirationen skölja över mig !!!!kram Tina

 9. Jag kan INTE hålla med de flesta andra, här bland kommentarerna. Jag har ALLTID tyckt om kaktusar! Problemet är ofta att hålla dem vid liv, tro det eller ej… men så fort de övervattnas, vill de ruttna… Usch, så negativa vibbar jag sänder ut mot Dina nyinköp :). Är man bara sparsam med att ta fram vattenkannan och de får stå ganska varmt, så är de ju väldigt tacksamma, de sticksiga små skönheterna. Jag gillar också den “genombrutna” krukan, liknar Gunnar Nylund i design!?mvh helena

 10. Alla: Tusen tack för fina kommentarer! Speciellt som jag kämpade med vinterljuset i de där bilderna, vilket man kan se i bilden av sekretären 😉 Kaktusar är grejen! Och du har rätt Helena. Det är en kruka av Gunnar Nylund. Ett av mina väldigt få loppisfynd i huset. Jag tycker massor om den.

 11. Var har du köpt den underbara genombrutna krukan?
  mvh Ingela

  Ingela: Det är ett second hand inköp av Gunnar Nylund för Rörstrand. //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.