Ljuset

3parlhyacintertidningblogg.jpg3parlhyacinterljus.jpg

Pärlhyacinter – en favorit. Om några månader kommer det förhoppningsvis fram små vita ute i trädgården. Och man kanske skulle passa på och bli av med sin Vitriini-jungfrulighet? Det finns ett fint erbjudande för prenumeranter i nya Elle mat & vin.

Inget ljus, tvärtom, men i helgen fastnade jag i radiodokumentären om Bibliotekarien – den verkliga historien om Bibliotekstjuven som går på onsdagar. Dokumentären är mycket hörvärd och ger mer än tidningarnas rapportering om KB-mannen som man läste då det hände. Riksbibliotekariens skratt om klass och uppfostran har förföljt mig sedan jag lyssnade. Akademin när den är som värst och som mest exkluderande… Och jag fortsätter att titta på onsdag.

signature

14 comments

 1. Vilka fina kärl du har till blommorna! Jag har ju hopplöst många vita krukor, men just nu känner jag ett sug efter mönster och färger även när det gäller dem. 🙂

 2. Den är vansinnigt bra, radiodokumentären! Jag råkade lyssna på den när den gick, och trodde inte det var sant! Att sådant händer inom biblioteksvärlden – jag som själv tillhör den! /Susanne

 3. Jag älskar min lilla blå som står på nattduksbordet. Perfekt att lägga ringar och örhängen i när man går och lägger sig. Skulle inte tacka nej till några fler. Och några större 🙂

 4. Nu bara måste jag iväg, får trotsa trötthet och snuva, för att inhandla lite vacker vårfägring=) Vitriini erbjudandet hos Elle & Vin ska genast kollas! Tack för tips! Bibliotekstjuven började jag följa men har missat radiodokumentären. kram!

 5. Jag har precis fått hem en dvd med brittiska dramaserien “Downton Abbey” och upptäckte att den ska börja sändas på SVT i februari. Tror att den kan vara något för dig?Köpte även nya “Sherlock” och den ska också sändas på SVT från slutet av januari. Typiskt! Mitt tredje köp, “Any human heart”, har jag inte sett i någon tablå – än… Ska ta för vana att kolla av SVTs hemsida innan jag köper något.

 6. Jag gillade radiodokumentären jättemycket! Blev lite besviken på tv-serien då verkligheten var mycket bättre än dikten. Dock roligt att många interiörer på “KB” inte alls är KB utan vägg i vägg med mitt jobb! Verklighetens bibliotekarie hade ju tagit ett namn som på när som en bokstav är samma namn som mitt skrå:s anfader.

 7. Någon som vill berätta vad erbjudandet i Elle mat och vin är?

  Cecilia: Små Vitriini 6 gånger 6 cm i sand, klar, grönt och blå för 135 kr till prenumeranter av Elle mat & Vin. Ett riktigt fint pris. //W

 8. åh, jag har också sett det erbjudandet.Jag har redan 3 viitrini-askar, de är helt underbara och fina att ha flera, så jag tänker definitivt slå till..Gillar verkligen din blog!

 9. Du besitter verkligen förmågan att skriva så min nyfikenhet väcks. Det gäller högt som lågt, shoppingtips eller bokreflektioner. Dina rader om riksbibliotekariens skratt ledde mig direkt till radiodokumentären, fastän jag hade massvis med jobb att göra. Och det blev sannerligen inte någon slösad timme. Tack för tipset!

 10. Masse fin inspirasjon her, liker veldig godt denne. Jeg elsker å pynte opp hjemmet med blomsterløker, og plassere dem stadig vekk i forskjellige glass og vaser 🙂 Ha en fin kveld. Melissa / Ideas To Steal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *