Tisdagstema: Badrum

Badrum är inte riktigt min grej. Kan man säga så som inredningsintresserad? Badrum kommer ännu mer i fokus när man bygger ett nytt hus. På bygga hus-forumen diskuteras valet av blandare i oändlighet, för att inte tala om kakel och klinker. Det var lite samma sak när man var inne i Hemnet-karusellen. Ett flådigt badrum sålde huset. Jag har aldrig riktigt kommit dit i vad mitt hjärta bankar för i ett hus. Visst är det bra trevligt med ett fint badrum, inte tu tal om det. Och det är lätt att säga vad man inte vill ha. Och det kanske var för att jag inte hade förlorat mig i alla badrumsspecial i tidningarna genom åren, som jag inte riktigt rustat mig för att gå all in när vi skapade vårt. Man kan mycket lätt förlora sig inom de allra flesta områden, men just i badrummet valde jag att inte göra det, även av kostnadsmässiga skäl. Allt till badrum är dyrt. Utbudet är oändligt. Och sedan blir jag nog lite tvärtom i sådana där lägen och börjar gilla bas och standard.

4badrumblogg-tileeded.jpg

Så några detaljer då. Som tycks vara rosa i vårt badrum. För den som vill se mer helhet finns det några bilder här där jag även har skrivit lite om vad som finns i badrummet. Det som hjärtat bankar för är dock det svartvita golvet och det blanka kaklet med mörk fog. Det gillar jag. Och förresten gillar jag alltihop. Praktiskt, funktionellt, basalt och så lite piff här och var. Jag gillar också att vi skippade en del standardbadrumsskåp och satsade på ett vanligt vitrinskåp från IKEA. Och så Henriks och min story då. Den som vi delar och gärna berättar för varandra då och då. Om hur jag vann den där lyxiga tvättunnan från Vipp. Och att jag vann den för det som hände den där första natten i vårt hus. “Jo tänk, även fast man har ett helt nytt hus med fina lull-lullgrejer, så ser smutstvätten precis likadan ut. När vi sov för första gången i huset väcktes vi av en liten son som kom intassande i vårt sovrum. – Mamma, jag har kräkts. Även fast allt är nytt är det som livet är mest i en småbarnsfamilj. Och det är ju så det skall vara. Så ja tack till en stylish tvättunna! Ack, vad jag vill vinna och ge vår smutstvätt en aura av glam!”.

Bidrag till Fabrikens tisdagstema.

signature

13 comments

 1. Fina bilder och härlig historia om småbarnslivets vardag, det är ju precis så det är, spelar ju ingen roll hur mycket lyx och lull lull man kan omge sig med, kräksjukan kan komma ändå.//Elvira

 2. “…ge vår smutstvätt en aura av glam” citat Weronica! Jag tyckte bara att det verkligen tålde att upprepas. 🙂 Ja, snälla någon, vem som helst, kom och glamma till det i mitt badrum också!/helenaps Mörka fogar skulle jag också vilja ha, det är en enkel, men riktigt snygg (och viktig) detalj.

 3. Ett jättefint badrum och jag tycker att valet av bas och det som funkar länge är helt rätt. Det kommer även vi att välja den dagen vi kan göra det. Som du säger kostar allt i ett badrum skjortan så man vill inte behöva byta efter att trender faller. Smart att använda ett vitrinskåp i badrummet. Så fint det blir när man kan exponera sina vackra flaskor och handdukar och lite mindre badrumskänsla. Och vipp. Ja, det gör ju verkligen det där lilla extra. Om du tittar in hos mig idag får du se ett budgetrenoverat badrum med rosa (!) golv som är allt annat än bas och långsiktigt tänkande… :)Kram / Kristina

 4. Jag känner igen mig. Vi ska flytta till nybyggt och då är ju badrummen mer eller mindre färdiginredda, i en traditionell, modern stil. Även om man väljer att inreda resten av lägenheten helt annorlunda. Men det gör inte så mycket!

 5. Jag tycker att ditt badrum känns helt i stil med resten av ert hem. Den där tidlösa grunden som möter de vardagsvackra detaljerna. Gillar det mycket! Är det något jag ångrar här hemma – och då är jag inte mycket för att ångra saker – så är det badrumsgolvets blå glasmosaik. Vi sneglade på svart mot de standardvita kakelväggarna, men så slutade det med blått. Hm.Annars håller jag med dig – badrum är tråkigt. De ska liksom bara finnas där och fylla sin funktion och kännas lättstädade och hålla sig piffiga som det går och handukarna ska kännas lätttorkande och toastolen ska inte vara för låg. That’s it. :)Kram till dig och tack till Fabriken som lockar från så många vinklar och vrår. Lina

 6. Verkligen fint! Vårt sk badrum är en ren katastrof faktiskt och det beror främst på att det alltid ligger långt ner på prioriteringslistan. Det är nog samma här att mitt intresse för badrum inte är det största men självklart önskar jag mig ett vackrare än det vi har nu. Så fint det blev med almanackan förresten! Nu vill jag ju ha den ännu mer :)Ha en bra dagKram Vanja.

 7. Det enkla är oftast det vackraste! Ditt badrumsgolv (bl a) inspirerade mig härom året att lägga ett svartvitt tvättstugegolv.

 8. Jag minns att jag tyckte ert badrum var supersnyggt från tidigare bilder på bloggen. Golvet är klassiskt och våga vägra standardbadrumsskåp säger jag bara =) Jag har då aldrig sett något snyggt…Ha en bra dag!

 9. Jag tycker också badrum är lite… ointressant på nåt vis, i inredningssammanhang… Har kommit på mig själv med att sortera bort badrumsbilderna när jag lägger upp hela hem på bloggen..!! Konstigt egentligen, med tanke på hur mycket tid jag tillbringar i badrummet själv 🙂 Annars föredrar jag det enkla vad gäller badrum, standardgrejer, och helst andra möbler än badrumsmöbler!

 10. Superfint tycker jag! Gillar också den svarta fogen!Jag är ny i “bloggosfären” men har följt din blogg länge så nu var det dags att säga hej. Tack för all inspiration och alla vackra bilder!Skön onsdag!Camilla

 11. Jättefint badrum! Vi håller på att bygga hus, och du har inspirerat oss till ett svart/vit-rutigt badrum, det kommer att bli såååå fint!Så tack så mycket för all inspiration!Kram Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *