Mot utgången

6mandag2bloggeded.jpg

Mot utgången. Så känns det en regnig lördag när man mot bättre vetande åker till IKEA. Men utan barn. Och med en lista på saker. Inte planlöst tittande. Det får man ta en annan gång. Och tack IKEA för självscanningen. Maken, som sett Kamprad-dokumentär, gick och spanade efter koder och Nederländerna-markör på sakerna och blev mycket fascinerad när de fanns överallt. Jag hade en idé kring de där små stafflien som jag visade i fredagssvepet, men icke. De säljs tydligen inte här. Men ett gäng Blomster fick jag med mig. De är fina att ställa ihop till små grupper med blomsolitärer.

6mandagblogg.jpg

Och en annan IKEA-ikon som jag sett med lite nya ögon efter att jag känner extra mycket för materialet kork. En klassisk Väggis. Just nu ligger den till sig lite och jag funderar på var den skall vara. Jag faller för citat, men det går ju inte att köpa allt. Senast var det kudden från Day som jag hade med i ett fredagssvep. Not just another day. Jag gillar tanken där. Att man skall ägna sig åt den svåra konsten att carpe diema lite mera och känna att dagarna är speciella. Så nu provar jag orden med dymo på kanten av anslagstavlan. I morgon hoppas jag – det är knappt att jag vågar skriva det – att det blir lite DIY med ord här på sidan :). En fin måndag till er!

5 comments

 1. Vacker tulpanbild!

  Vi körde följande variant:
  Söndag på Ikea. Med barn.
  Lista på saker som skulle med hem.
  Maken som också sett dokumentären berättade hur mycket som hamnar på Ingvars konto av priset på den möbeln vi köpte.
  Staffliet fanns inte på vårt varuhus heller.
  Ett stycke fin Blomster följde dock med. (Plus några lökar)

  Och som fint avslut tillägnades söndagkvällen med:
  Uppskruvande av möbel i mycket platt paket (dvs mycket skruvande).
  Nedskruvande av samma möbel för nedpackning igen i platt format.
  Tillbakafärd till varuhuset kvart innan stängningsdags (för maken alltså).
  Inköp av nytt platt paket (i annan färg).
  Uppskruvande av möbel, igen.
  Pust…

  Mrs B: Haha! Då var vår samlade upplevelse betydligt lugnare 🙂 Heja! //W

 2. Vilken fin blogg du har! Jag undrar vad man ska ha för dymo för att få sådär fina klisterlappar? Jag blev nostalgisk och vill ha likadant!

  Kristina: Tack! Jag har köpt min på Clas Ohlson. //W

 3. Du är påhittig som få du, dymoremsan passar perfekt där på tavlan! Och visst är det så, att varje dag är ny och inte alls som igår. Det är vardagarna som är de viktigaste dagarna! Även jag hejar på IKEAs självscanningskassor men är lite butter att de har en maxgräns på 15 varor, har jag tur får jag gå igenom där ändå 😉 Staffliet finns på mitt varuhus (det stora runda), så en tripp några mil norröver kanske? Om du är där, så måste du också passa på att åka upp till Zetas och inta afternoon tea på caféet! Eller så norpar jag ett par Raketer åt dig när jag har vägarna förbi nästa gång och postar. Hur många?Och tack för påminnelsen om Sherlock, jag hann precis med att se första avsnittet på SVT Play innan det togs bort!

 4. Tror att jag ser en skymt av griffeltavelfärgen där. Tjusigt! :-)IKEA på helgen är närmast olidligt. Inget myspysstrosande där inte. Fina vaser har du fått med dig hem i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.