Tisdagstema: Göra det själv

6tisdagblogg.jpg

Det var med viss bävan jag såg Fabrikens tisdagstema denna gång. Jag är förtjust i handens verk och har mycket sådant här hemma. Men Handmade by Me är inte riktigt min kopp. Visst hyser jag planer. Visst blir jag sugen när jag tittar på nyskapande DIY från Anna-Malin och Annaleena. Visst har jag ett och annat avsomnat broderi på mitt samvete. Men det stannar oftast där. Och jag behöver väl inte tillägga att min mormor fick fusksticka klart min tröja i syslöjden… Men man må utmana sig själv. En stor sak för mig, plättlätt för någon annan :).

6tisdag2blogg.jpg

Jag har målat med skoltavlefärg för första gången. På taveldukar som jag köpte när barnen var små för dem att kladda på. Men de har blivit liggandes. Tills nu. De är möjligen inte helt idealiska för färgen, eftersom det är vävstruktur på dem, men better done than perfect. Jag tänker mig väl valda ord på väl valda platser. Inte så definitivt, utan som tillfälliga installationer i hemmet.

6tisdag3blogg.jpg

Den här (insnöad på dessa ord just nu) möttes jag av när jag vaknade i morse. Just där och då med morgontrött familj kändes budskapet klockrent.

Bidrag till Fabrikens tisdagstema. Jag försöker mig också på en utmaning från Trendenser om att göra bild enligt The Coveteur. Ledorden är modeskaparen Dries Van Notens “It´s more interesting to have just a picture of a small detail – then you can dream all the rest around it. Because when you see the whole thing, what is there to imagine?” Svårt att inte bli mycket fascinerad.

16 comments

  1. “Svarta ord på vita papper, blir så svarta” Något sådant skaldade Eva Dahlgren, en gång, i en av sina låtar. Jag kom att tänka på det när jag ser dina “griffeltavlor”. Fint med vita ord på svarta dukar! Vore skönt om man kunde göra så, IRL, lite då och då. Sudda ut, ett och annat förfluget ord, och börja om… :)/helena

  2. Jamen så fint så fint! Heja-rop och nu är det bara framåt vad gäller DIY :-DJag kanske rippar din idé lite om det är ok. Jag har ju färg över från den större tavlan. Och MDF-spillbitar har vi garanterat i friggeboden. Jag har lite av tavelbrist hemma, så nåt smått skulle nog passa bra!

  3. Hmm.. jag har ju också ett par oanvända taveldukar hemma i ett skåp, kanske skulle testa detta? Snyggt och roligt är det i alla fall!

  4. Sååå fint…as usual!! Smart att måla på taveldukar som kan flyttas runt efter behag! Jag hade det inte lätt idag ska säjas när jag skulle få till dagens tema, min kreativa sida är mer av sorten att jag tänker att jag ska göra….det stannar ofta därvid, men skam den som ger sig!ha en fin dag !kram

  5. Vilken toppenidé!! Har klurat på i vilket sammanhang jag skulle kunna använda skoltavelfärg. Den idén ska jag sno…om en månad när jag inte längre har köpstopp… :)Kram Linda

  6. Följer med i inläggen ovan, jättefint och vilken bra idé! Alla dina kreationer och bilder är så inspirerande och alltid “hand made by you”. Mig inspirerar du varje dag 🙂

  7. – Jag är ett barn och det här är mitt hem – alltså är det här ett barnhem, som Pippi säger.Du är du, ett verk är ett verk och du har gjort det med dina händer :)Fint tycker jag!

  8. lovely pictures! I have a valentines give away running from one of my sponsers and another really exciting one next week! Come over and play ;)desiree

  9. Heja dig, superfint!Fast du, oavsett om du inte “pysslar” järnet så är du ju kreativ som få i ditt bildskapande och din inredning och snygga stilleben. Det är ju hand by me om något.Kram och hoppas du får post imorgon!

  10. Hej pyssel låter väldigt roligt, är intresserad av sånt själv. Problemet är att jag vill göra så mycket men bara en idé av tio blir gjord.. är det så för dig med? hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.