Trevligare högar

Hur jag vet att jag är riktigt skraltig IV. Jag läser mina tidskrifter. Från pärm till pärm. Det borde man ju alltid göra såklart, men det skall väl ärligt sägas att jag mest konsumerar bilder ibland och bläddrar ganska snabbt. Och tur för mig att jag ligger platt just när det kommer riktigt bra utgåvor. För det varierar. Vissa är inte dåliga någongång som den säkra leverantören Sköna Hem, medan andra går från toppar till riktiga dalar. Av de aktuella utgåvor som jag har bläddrat i nu är följande fyra nummer mina favoriter.

8tidskrifter-kopiera.jpg

Elle Interiör nummer 1 är en riktig höjdare. Det går att bläddra lite i innehållet här. Lotta Agaton och Pia Ulins fina Himlen runt hörnet. Lo Bjurulf  och Tina Hellberg gör alltid fina saker. Sedan jättefint reportage från Dusty Decos ägare och från Eric Gadds bostad. Och fint köksspecial. Brittiska Elle Decoration har ett magiskt reportage The Antiquarians av Matthew Williams. Stilleben på en egen nivå kan man minst sagt säga. Läs Hollister Hoveys blogg här. Lantliv är just alldeles för lantlig för mig ibland, men denna gång har man fina hem och ett vackert köksspecial av bland annat Cia Wedin som är en favorit i genren. Och i Residence har Elisabeth Lövgren stylat makalöst vackra blomsterbilder som fotograferats av Denise Grünstein. Fotografierna finns att titta på här. Ni har väl köpt Grünsteins blomsterbok på bokrean?

8thebigc.jpg

Och i går stannade jag kvar vid TV:n efter Downton Abbey (vansinnigt vacker produktion som passar många tittare, men som hittills saknar det där lilla extra drabbande för att bli en storfavorit hos mig) och hamnade vid The Big C. Laura Linney är en favorit – minns den oförglömligt tragiska lovestoryn i Love Actually – så jag blir välvilligt inställd bara av det faktum att hon spelar huvudrollen här. Jag missade första avsnittet förra lördagen, men nu kommer jag följa. Om de stora sakerna i livet. Carpe Diem. Och att man inte är oövervinerlig. Smart, med skratt. Finns på SVT Play här. Rekommenderas!

En fin söndag till er!

17 comments

 1. Jag känner igen de andra högarna från att barnen varit sjuka. Konstigt nog borde tvätten gått i ett då men jag har liksom varit helt slut av i princip ingenting. Allt har blivit liggande.Och tidningar har jag också lyckats beta av – när man inte har så mycket annat val än att sitta bredvid liten sjuk i soffan merparten av dagen så hinner man igenom ett par i högen.Men nu när båda är uppe på språng igen så börjar ordningen återställa sig. Tvättmaskinen rullar igen :-)Krya på dig & hoppas du är pigg snart igen!

 2. Men snälla du….vet inte hur myckat jag ska tacka för att du delar med dig av alla dina högar (skulle ju kunna vara mina högar 😉 när du mår dåligt…. Hoppas du får energi av att underhåla oss alla (det tror jag iof med ganska stor säkerhet att du till viss del får, varför annars blogga liksom!? ) och att du sparar på en del så att du piggar på dig!KRaM Tinaps. Jag kikade in hos Cia Wedin via din länk. Fanns en hel del ögongodis =)

 3. Ah, nog känner jag igen mig här, minus skraltigheten 🙂 På helgerna brukar det bli genomläsning av alla gamla nummer som jag bara snabbläser. Myspys på hög nivå! Hoppas du får tid att helgläsa när du är på benen igen!

 4. Elle interiör är min absoluta favorit! Tätt följd av Sköna Hem och klassiska Hem & Antik! Underbara, inspirerande hem i alla tre. Residence har många bra reportage och artiklar, om allt och inget, tycker jag. Laura Linney, vilken skådis! Hon har det där utseendet, också, som går att förvandla från snygging till ful ankunge, bra i det yrket. 🙂 Många intressanta roller har hon gjort. Tänker särskilt på “The Savages”, där hon spelar syster till en annan av mina favoriter; Philip Seymour Hoffman! Såg att hon dessutom var Executive Producer för Big C, ett bra sätt att få de roller man vill ha, gissar jag! Håller med dig, efter två avsnitt verkar det lovande.En skön söndagkväll till Dig!/helena

 5. Fortfarande skraltig?! Hoppas att du kryar på dig snart. Det verkar vara en envis åkomma du dragit på dig. Själv hinner jag sällan läsa tidningarna innan nästa kommer. Tur att det är semester snart så att man hinner läsa ikapp. Tack för inspiration! Laura Linney är alltid en favorit. Tyvärr gör ämnet att jag får hoppa över. Min släng av hypokondri gör dessvärre att jag får de flesta sjukdomar jag ser och läser om. Det verkar inte vara någon sjukdom lämplig att drabbas av en lördagkväll… 😉

 6. Vi har precis samma favoriter och jag känner igen mig så i att det inte alltid hinns med och läsa dem mer än att scanna bilder för inspiration :)Hoppas att du är på bättringsvägen snart!

 7. Gillar också Laura Linney och hon har gjort avtryck som varar föralltid efter tafattheten i Love Actually. Men ämnet känns så tungt. Vet inte om jag klarar. Är det verkligen mest skratt? Du får berätta hur det ter sig så kanske jag köper boxen. Hört att de redan påbörjat inspelningen av säsong två. Låter ifs hoppfullt. Kram Anna

 8. Då har vi fastnat för samma program! Sitter också och ser båda programmen efter melodifestivalen. The Big C verkar väldigt lovande!Kram

 9. Hoppas verkligen att den här veckan börjar bättre än förra och att du får ny energi snabbt. Vi gillar också The Big C. Både jobbigt och befriande att rota i något så jobbigt som cancer, en sjukdom som mer eller mindre alla har en relation till.

 10. Ännu ett mått på hur olika vi är – ingen av dessa tidningar skulle jag ens fundera på att öppna, hur tråkigt jag än hade!
  Men, jag har en förfrågan angående dessa tidningar. En väninna och hennes man har byggt sitt eget hus, efter egna ritningar. Sju år har det tagit. De har gjort många spännande lösningar, och tillvaratagit massor av material som annars hade ansetts som skräp. En garderobshylla av ett emballage, till exempel. Jag skulle vilja tipsa någon tidning om dem, har du något förslag? De bor i skogen några mil utanför Uppsala.

  Karin: Nej du, de är garanterat ingenting för dig, så bespara dig dem :). Svårt fall. En otroligt fascinerande resa med det huset vad det verkar. Men någon tidning kan jag inte säga att jag tänker på. Däremot finns det ju en uppsjö med bloggar alldeles fria och dessutom alldeles miljövänliga online. //W

 11. Om The Big C: Nu har jag bara sett ett avsnitt, men jag kände mig såväl allvarsam som carpe diemig efter att ha sett programmet. Vete sjutton om man blir mer hypokondrisk och mer villig att faktiskt ta till den där slitna frasen om att fånga dagen när man blir lite äldre och liksom upptäcker att man inte är oövervinnerlig. Jag har inte tänkt så himla mycket på det innan, men i klassiska krisåldrar så är frågan på tapeten. Och jag kramade barnen lite extra efter The Big C. Och jag skrattade en del också. Och Linney är så bra. Jag får återkomma när jag kikat fler gånger, men det jag sett gav mersmak. //W

 12. Har många många tidningar här hemma, och precis om du bläddras det snabbt förbi vissa sidor tills man fastnar på en bild. Är ett tag sedan jag unnade mig en tidning då jag är studnet och har en ganska ansträngd ekonomi men fyller år inom kort så då tä’nkte jag köpa några i födelsedags present till mig. Frågan är bara vilken, Lantliv är för mig alltid en favorit. Kanske blir den igen :)Håller med dig om Downton Abbey. Jag följer den dock pliktroget, inte varje lördag utan brukar se på svtplay. Utifall att det händer något…. HA en fin onsdag! Kram Jenny

Leave a Reply

Your email address will not be published.