Under bar himmel

Vi avancerar sakta men säkert framåt när det gäller vårt trädäck. Förra året fick vi hjälp med att bygga en matrumsdel utanför köket. Vi laserade även däcket. Och kom igång med att tänka växter där ute. I år skall äntligen utbyggnaden målas vit istället för furulooken som är där nu. Vi skall få in mer växtlighet. Och så hoppas jag på lite bistånd med att bygga ytterligare en avskärmning på de dryga sjuttio kvadratmeterna. Vad vore man utan alla sina planer som jag brukar säga? 2009 kom vackra Uteplatser som tar ett övergripande perspektiv på rum ute med fokus på inspiration. Nu kommer Under bar himmel: 16 vardagsrum i trädgården. Man kan provläsa lite ur boken här. Jag gillar vad jag ser. En del bekanta trädgårdar som Ulla Molins och så kuddfrossa i ett hem som tidigare varit med i Residence. Jag tror att jag samlar mig – till ett klick.

Skärmdump av provläsning av boken.

12 comments

 1. Oj det spritter till i klickfingret här med !. Ordert kuddfrossa tycker jag om och jag är säkert inte ensam om det. Nu äntligen går kanske startskottet för uteplats fix och fika därtill !

  Tack för tipset.

  Carina

  Carina: Vete sjutton om jag skulle satsa på Svenskt Tenn ute bland allt saftspill, men fint på bild är det 🙂 Ja, tänk att vi sitter där snart! //W

 2. Åh tack för tips – den där åker genast ner i köpkorgen! Precis sån inspiration som jag söker – jag vill har lite mer inramning till “altanrummet” men det är så svårt när vi ännu inte har något på plats i form av “väggar”. Och ännu svårare när man inte ens vet hur man vill ha det.
  Och så allt det gröna/blommiga som ramar in, det är sånt jag vill få till men återigen tycker är lite svårt när inte väggarna finns på plats.

  Kuddbilden är ju så härlig, men själv är jag nog för lat för att ha kuddar ute tror jag. Men man ska aldrig säga aldrig… 🙂

  Jag ligger ju efter med det mesta efter ett par veckor av sjukdomar/firande/folk på besök, och har inte ens hunnit titta på reautbudet på nätet. Så det är perfekt med boktips lite här och där (även om just denna inte var på rea), tack! 🙂

  Skönt att höra att du är lite på bättringsvägen! Krya på dig det sista också!

  Mrs b: Ibland känns allt detta nya som ett oöverstigligt projekt. Vad man än gör känns det som en pust mitt i allt det kala liksom. Men man får väl lov att koncentrera sig på något i taget och göra lite mer klart där, så att man får en helhetskänsla någonstans. Men det är svårt att inte “dutta” då det handlar om växter och man vill ju gärna få ned dem i jorden så att de kan börja växa liksom 🙂 Några kuddar kan jag allt släpa på, men det får inte vara alltför meckigt då vi inte har tak över vår uteplats. Tack! //W

 3. Vad härligt med uteplaner, så långt ha jag inte kommit ännu :)Såg du balkongen på Bygglov i veckan, jag blev sååå sugen på att odla kryddor!

 4. Precis de bilder jag behövde idag!! Det har börjat kännas ganska vårlikt här i Paris sista dagarna, och det gör att jag plötsligt inser hur mycket jag har saknat att vistas ute… och när jag ser de här bilderna så får jag sån lust att göra i ordning på uteplatsen!! Tack, bilderna var så fina att jag länkade vidare.. 🙂

 5. För en frankofil som mig var det här riktigt ögongodis! Tack för alltid fina tips, inspiration och trevlig blogg. Jag läser varje dag, tycker du har en av de absolut bästa!Trevlig helgLotta

 6. Och på tal om trädgårdsliv – var du ute efter Vågö? De fanns i alla fall på vårt Ikea redan nu. Jag handlade ett par idag, så nu är det bara varmare tider som fattas 🙂

 7. Hej! Får jag vara så fräck och göra reklam för min loppis i Din blogg såhär i ett meddelande? Jag tänkte på Dig när jag gjorde loppisen. Jag vet att Du för länge sen önskade Dig att jag skulle göra saker som gick “att använda”. Ja, lite av det jag har gjort och nu säljer den här gången går att ha på sig, stoppa saker i och… ja, lite sådär. :-)Välkommen. Om Du vill.http://plateofcupcakes.wordpress.com/2011/03/05/loppis/

Leave a Reply

Your email address will not be published.