Tisdagstema: På mitt soffbord

17tisdagblogg.jpg

Jag tackar min lyckliga stjärna att vi köpte ett runt soffbord med 120 cm i diameter. Detta innebär att jag kan ha min lilla ö av fina saker mitt i. Där har jag en stående installation med ljusting. Här står ofta små blombuketter och kanske någon liten skål med hårda mammagodisar.

17tisdag1blogg.jpg

Utanför min lilla ö är det ganska så fritt fall. Förutom de messychica högarna av tidningar och böcker som jag själv är skyldig till, ligger här ofta allsköns alltmöjligt i form av hårsnoddar, bokmärken, Ninjago, DS-spel, fjärrkontroller med mera med mera. Barnen har även ett soffbord däruppe till TV-spel och DVD-tittning. Där är det ingen ö mitt i om man säger så, utan ganska jämnt skägg av grejer som ibland tjatas undan. Man får välja var man tittar. Och i dag tittar jag i mitten på vårt soffbord med mässing, glas, skirt porslin och pasteller. Det är så jag gillar det med lite kvardröjande påskkänsla.

Bidrag till Fabrikens tisdagstema.

signature

10 comments

  1. Haha, ja det är mycket “bös” på vårt vardagsrumsbord mellan varven… Och ändå är det aldrig mina pojkar som lagt något där, så jag antar att det är hustomten..! 😀

  2. Ditt vackra bord har jag sett många gånger så jag vet hur fint du har det på det. Skönt att höra att du även har ett annat soffbord lik det enda jag har 😉

  3. Vilka underbara bilder! Tack för det, slungas tillbaka i verkligheten efter ledigheten och är nästan lite vimmelkantig av alla vardagens måsten. Så fick jag se dina bilder och kom igång igen. Tack för det 🙂

  4. Oj, oj, oj, nu klappade mitt svenskt tenn hjärta lite extra hårt igen. I morgon ska jag dit på vernissage och jag skulle bli djupt förvånad om jag går därifrån tomhänt. Vilken vacker komposition! Och om påsken är sådär vacker varför inte låta den dröja sig kvar ett tag till. Kram Anna

  5. Med en vänskapsstake mitt på bordet, känns det som att det mesta kan ordna sig. Och vad vore vardagen utan sina stökiga vrår? Blott intet! Det vore väl synd med tanke på att utan vardagar vore livet och bordet 🙂 väldigt tomt./helena

  6. Har suttit och kikat igenom ditt arkiv här på kvällskvisten och blivit så glad och inspirerad. Jag har läst din blogg länge och lämnat några kommentarer tidigare, men nu var det ett tag sedan. Vill passa på att komma med några uppmuntrande ord och glada tillrop. Du är så duktig med kameran och på att skapa stilleben. Tack för att du delar med dig!Kram Cecilia

  7. Vad fint….hos mig är det mest stökigt på bordet. Trist…jag försöker verkligen hålla ordning men det går liksom inte.Kram Malin

  8. Va roligt att kika in här hos dig Weronica och se allt som hänt. Riktigt fint och ombonat börjar det bli både inne och ute. Ska bli så kul att se hur trädgården utvecklar sig hos dig nu i sommar. Jag gillar utemöblerna och pidestallerna, de hamnar på önskelistan.Just nu är jag inne i en tentaperiod och hinner inte alls allt jag skulle vilja, men snart är skolan slut och jag kommer ha mer tid över för bloggen. KramNina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *