Tisdagstema: Favoritblomma/Växt

18tisdag1.jpg

Nej, det går helt enkelt inte. Att välja en favorit bland alla blommor och växter som finns. Speciellt inte som jag är svag för årstidsskiftningar, då hjärtat bankar för de där första vare sig det är amaryllis, snödroppar, smörblommor eller ringblommor. Förstahandsvalen varierar sålunda över året, liksom färgskalan. Det vita består men just nu är det mer pastelliga tillägg som i rosa Mårbacka och pioner eller lila lavendel och syrén. På sensommaren kommer jag garanterat att vilja ha gula solrosor och orange ringblommor. Men vi tar väl den där sommaren först, även om det singlar ned snöflingor utanför fönstret i dag.

Bidrag till Fabrikens Tisdagstema: Tulpan, Mårbackapelargon, kvistar av syrén och körsbär, ranunkel, buxbom och rosmarin. Favoriter allihop – tillsammans med många andra.

signature

10 comments

  1. Min dotter kom springande i morse, ‘det snöar mamma!’ Vad får barn allt ifrån tänkte jag. Inte snöar det väl i maj?! Men jo, visst snöade det. God Jul liksom. Med amaryllis, hyacint och tallbarr. Jag som bara vill att körsbärblommorna ska slå ut, och min efterlängtade syrén. För visst har varje årstid sin charm, håller med dig till 100%. Bara vi slipper snö i maj. Kram Anna

  2. Åh vilka fina bilder! Glad blir man. Tittar också på dom istället för ut :)Jag har faktiskt en favorit framför alla andra – pioooooon!

  3. Håller verkligen med dig om att det inte går att välja- finns ju så många fantastiska blommor. Den här årstiden är ju så underbar med alla blommor som vi kan avnjuta…Underbara foton / Johanna

  4. Jamenjustja för bvln, jag har glömt att det är tisdag idag! Tisdagstema :)Jag håller med dig, hur ska man kunna välja!?

  5. Ja oj vad svårt det är och välja bara en, är som dig blomfavoriterna växlar med årstiderna. Här hemma har Mårbackorna fått ta över fönsterbrädorna och även fast det är iskallt ute så är det vår och sommarfeeling inne :)Jättefina bilder!

  6. Det är väl lite som en bukett plockad direkt ifrån ängen, var och en för sig ser de kanske inte så mycket ut för världen, men tillsammans däremot! :)Jag menar det är väl i stort sett omöjligt att ha EN favoritblomma.Åh, rosmarin ja, luktar ljuvligt, även om citrontimjan är min absoluta doftfavorit!/helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *