Fingervantar i maj

18sommarkalas.jpg

Lika förutsägbart som det var att hylla den tidiga sommaren för några veckor sedan är det naturligtvis att oja sig över det kalla som är nu. Men man är ju liksom oundvikligen väderbiten som svensk. Och fingervantar på i maj känns ju sådär. Värmen lär dock vara på ingång igen och då kan vi prata om det ett tag istället. Nåväl, jag blickar istället mot Sommarkalas i Hannu Sarenströms tappning. Sarenström delar min kärlek till det där skiftet mellan vår och sommar när syrénerna blommar för fullt. Boken verkar ljuvlig. Rakt upp på min önskelista.

Och vi bestämde oss för de där odlingsbänkarna från Hasselfors som jag skrev om igår. Vi har bokat två stycken hos Blomsterlandet, för de var inte inkomna ännu i vår butik. Passa på om ni är intresserade för det är ett väldigt bra pris där nu. Visualiseringsmänniska som jag är så ser jag dem redan på vår altan, betsade i samma naturgrå nyans som däcket, fulla med doftande kryddor och prunknande luktärtor på spaljén. Där skall jag sitta och bli oändligt inspirerad till alla möjliga stordåd – typ :).

9 comments

  1. Tack för tipset om boken Weronica! Jag gillar ju Vinterboken så denna måste jag ju spana in. :)Efter tre veckor med ljuvliga sommartemperaturer blev vi brutalt nerplockade på jorden igen och påminda om att den svenska våren brukar vara svängig i temperatur. Vi vet ju om det men sommarvärmen lyckades förtränga det självklara. Nu vet vi och hoppet från sandaler, shorts och linne till vinterjacka och vantar blev kännbart. Men förhoppningsvis återvänder de värmande temperaturerna snart igen. För de är inte dumma alls. ;)Ha det gott!Kram

  2. Boken måste kollas in….tack för tips! Vilket bra beslut ni tog med odlingslådorna, det kommer bli fint, så fint! Och, ännu finare med den naturgrå betsen på och vackra blommor i!Vi (maken ) tog ju en svängom med penseln och den inhandlade terasslasyren nu i helgen, men såklart så kom regnet när han hade provmålat några rader=( Fram med en trasa och bort med det som gick…..ett nytt försök blir det till helgen som kommer. Dock, det vi hann se innan han tog bort det såg mycket bra ut, så vi blir nog nöjda minsann med valet av nyans =)Här är det också fingervantarna på idag=)kram

  3. Jag måste gå till en bokhandel och kika på den boken, verkar lovande!Det blir nog superfint med odlingsbänkarna, det är så mysigt att gå kunna gå ut och klippa lite örter till maten… aahhhh sommar, sommar – så jag längtar!

  4. Så roligt med odlingsbänkarna – det kommer bli hur fint som helst! Läste dina funderingar om dränering. Om det inte finns hål kan man ju alltid borra ett par om man vill. Nackdelen är väl om det rinner ner på hyllan under när man vattnar. Å andra sidan när det regnar så blir väl allt på hyllan ändå blött.Men nu vill jag ju redan se bänkarna på plats hemma hos er! 🙂

  5. Gillar verkligen det där med visualiseringsmänniska, för precis så är det. I alla fall när det är något bra, det känns och bilderna kommer, då är det rätt : ) Kul med odlingsbänkarna,Malin

  6. Nu blev jag också lite sugen på en sån där odlingsbänk…..superfin!Vi har summersnow som klättrar på planket vid trädäcket och jag tycker att den är super. Växer så det knakar, blommar länge och verar inte vara känsliga för mjöldagg. Jag är helnöjd.Kram,Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published.