I sommarens krukor III [+ terasslasyr]

23entreblogg.jpg

Vi avslutar min exposé över årets sommarkrukor (hittills skall tilläggas) vid entrén. Buxbomsklot här med, tillsammans med överdådiga hortensior. Hortensia är så mycket blomma i sig, så jag tycker att det är fint att den får ståta i ensamt majestät. Jag gillar även att balansera blommans romantiska uttryck tillsammans med en mer grafisk buxbom och en ruff gummikruka. Det blir ett fint möte där som jag tycker om.

23entre2blogged.jpgVitt blommande överdåd.23entre1blogg.jpg

Klotkörsbäret växer till sig, sakta men säkert. Till hösten planerar jag även för en rabatt i den stenbelagda ytan som syns under fönstret. Här tänker jag mig en buxbomskantad inramning med två klot i varje ände och en liten häck däremellan. Tanken är att det skall bli pioner i olika ljusrosa nyanser här tillsammans med växter av typen vitt löjtanshjärta, höstanemoner och kanske stockrosor mot huset.

23innergardblogg-kopiera.jpg

Buxbomsplantorna står lite på tillväxt inne på innergården. Här har vi planterat två murgrönor mot planket och sedan har jag min mormorshörna i ena kanten. Vi håller även på att kolla upp efterlängtat gårdsgrus hit. Vi har vasst och barnen trippar på tå här varje dag när de glömmer sina skor. Runda stenar tack. Jag får en del frågor om vår altan och om dess behandling. Vi har vanligt tryckt trä under. Det är sedan målat med Jotuns terasslasyr i nyansen naturgrå. Nu är vi inne på andra sommaren med lasyren och vi är fortfarande väldigt nöjda med den. Jag fick en fråga om det blir halt vid regn. Jag har inte tänkt så mycket på det, men kanske lite.

Hoppas att ni har fått lite inspiration till sommarkrukorna!

I kväll bänkar jag mig för att titta på fortsättningen av Herrskap och Tjänstefolk i fyran. Klassiskt, brittiskt, härligt.

signature

16 comments

 1. Oj så varmt det är här idag. Ja, säkert hos er med… anar ett fönster på glänt även intill dig. Pjuh! Samtidigt så fint. Med växter och träd som blommar och trivs och fjärilar som tittar förbi och känslan av det där som är så stort och som ligger oss så nära just nu. Inget går upp mot en orörd sommar. Själv är jag så långt ifrån färdig med krukor och planteringar som man kan bli. Jag ligger superefter här hemma och har inte tagit mig till en enda plantskola ännu. Inte en. Jag skulle därför kunna känna mig stressad av dina presentationer, men jag väljer som vanligt att inspireras och glädjas över hur duktig du är och bra du får till det. Dina gröna fingrar rockar!Kram till dig – bästa W.Lina

 2. Underbara bilder! Jag har ju ingen trädgård, bara en liten balkong, men läser din blogg som inspirationskälla inför mitt framtida sommarhus.. Nu hemnet :)HälsningarUlrika

 3. Jamen nu fick jag genast en nytt embryo till idé – tack!!! Att läggas till idéhögen när entrén så småningom ska utformas till en enhet (förhoppningsvis att ta tag i nästa år).Ahh, jag får säga det igen – det ser bara så vackert ut hemma hos er! Det är så otroligt smakfullt med den lugna och stilrena vita basen, och så allt det andra (grönt, blommor, grus, krukor, etc.) som gör sig så fint mot det.Jag har en önskelista över grönt/blommor jag skulle vilja ha någon gång. Där finns bl.a. pioner och stockrosor. Men det gäller ju att hitta den där braiga platsen för allt det man vill ha. Soligt och skuggigt. Syrén, hortensia, funkia och daggkåpa… Jag vill ha “mera” trädgård nu… 🙂

 4. Mycket snyggt! Inspirerande. Gillar att du har olika teman och olika stuk på dina krukor. Besökte mina släktingars (stora och lättskötta) trädgård i helgen – anlagd av en trädgårdsarkitekt. Där lärde jag mig att det är snyggt att ha mycket av samma växer tillsammans. De hade många, många daggkåpor på rad. i några andra rabatter hade de massor av lavendel (ej med blommor ännu) osv. Olika teman i olika rabatter, det var så snyggt.

 5. Som alltid tjusigt hos dig! : ) Vill också ha vitt vitt o mer vitt, fick tips om att fixa till altanens mångåriga ingrodda laseringsfärg (förra ägare) men vi är ju sugna på att bygga om, obs på sikt, så vi får se. Vackert har du och vad fina bilder du fått till av din växter, roligt. Må så gott,Malin

 6. Nu har jag tittat och njutit av din trädgårdsinspiration! Så fint du har det! Blir så imponerad av att det verkar så genomtänkt och genomgående. Själv är jag i ett stadie när jag håller på lite här och där och inte riktigt vet vad jag gör! ;)Kram, kram/Kristina

 7. HejsanJag tror att tuja klot på stam skulle passa fint hemma hos er.Jag har inga själv men min granne har en med två klot och en med tre klot. Så fint och på vintern med belysning i lyser de som snöbollar.Ha det braHälsarLena

 8. Mycket snyggt och stilfullt (som alltid)! Gillar också Hortensior och det finns ju så många sorter. När det gäller nya rabatten vid entrén så pioner i all ära, men de står ju inte så länge. Rekommenderar någon vacker ros istället, en som blommar hela sommaren. Vid entrén vill man ju att det ska vara vackert hela tiden. Rosor och buxbom är ju dessutom toksnygga tillsammans!Soliga hälsningarLinda

 9. Men du: dina blommor försvinner i allt det vita, blir bländad! Ska du inte släppa in lite färg? Nu ser det kontrastlöst och lite trist ut, ingen spänning uppstår. Så framstår det iafall på bild, kanske annat i verkligheten? /Vänligen Lisa.

 10. Hej!Ska ni byta ut allt grus mot rundat? Finns det rundat i grustag eller var köpa?MVH Helena i Uppsala

 11. Alla: Tack för glada tillrop! Att vara en trädgårdsinspiratör i allt detta vardande gör mig ödmjukt glad! Linda: Jag klurar en del över den där rabatten. Det är sol till sen förmiddag och sedan ligger den i skugga. Vet inte om det blir tillräckligt med sol för rosor där. Kom gärna med förslag och idéer! //WFlis: Tänk så upplever jag det inte alls – såklart eftersom jag har det så här 🙂 Jag tycker att allt det gröna står fint mot det vita. Sedan tar jag in rosa och lila accenter tillsammans med vita blommor. I höst blir det ringblommor och solrosor. Jag vill ha en tämligen neutral bas som jag kan pimpa upp med säsongsgrejer, eftersom vad hjärtat klappar för varierar över året lite. Och detta är en start. Mer kommer – typ 🙂 //WHelena: Ja, vi planerar att byta ut allt krossat mot runt. Gårdsgrus kan man köpa direkt från grustag som tar upp sådant, men finns annars på stenfirmor t ex http://www.flisbyab.se/Inspiration.aspx?Id=521. Jag återkommer när vi har vårt utlagt. //W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *