Ligusterhäcken

26ligusterhackblogg.jpg

Heja vår kära ligusterhäck! Man vill ju så gärna att den skall växa sig stark och fin, så att man nästan står där och pratar med den ibland :). Nåja, häcken är framförallt makens skötebarn. Nu är den precis nyklippt – tät och fin –  och uppdriven till en höjd på ca 55 cm. Nu skall den gödslas för andra gången för säsongen. Trots ligusterns rykte om att ta lång tid på sig att växa upp så är vi väldigt nöjda hittills. Det är klart att man helst skulle vilja ha en tät grön mur runt hela tomten bums och det lär vi få vänta på, men ändå. Fotografi taget på kvällen 22.25. Ljuva sommar!

26liguster5.jpg

Det är nyttigt att gå tillbaka i arktivet för att se att det faktiskt händer en hel del i tillväxt, även om det känns pyttigt när man har nyanlagt. I augusti förra året klipptes häcken till ca fyrtio cm och den har sannerligen ökat såväl på höjden som på bredden sedan dess.

26liguster4.jpg

Och så här såg den ut för drygt två år sedan, när den nyplanterades. Så hopp finnes!

Vilken tokvarm och härlig dag vi har haft i dag! äntligen, äntligen lite sommar igen – och jag skall inte klaga en sekund på värmen!

8 comments

  1. Före och efterbilder är inte så dumt när man otåligt väntar på resultat. Heja heja kära häck!Minns inte om du också tillhörde den skala som föll för Svantes Jätteverbena ? Jag köpte min för några veckor sen och där kan man snacka om växtkraft.På några veckor tror jag att den vuxit minst 70 cm! Sånt gillar jag , hoppas nu att den klarar sig de veckor vi är på semester.Hej och god kväll från en som njuter av den svala kvällen just nu / Carina

  2. Japp heja lilla häcken:) Vår har också växt en del men nackdelen är ju med vår variant att man inte ska klippa förrens den är i “rätt” höjd då:/ Jag vill ju med ha tjock fet grön mur runt tomten, typ NU:))Jag håller med inte klaga på värmen men fasen den är ltie jobbit när man har feber och mår urk där emellan:(Kram på dig!

  3. Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge! 🙂 Visst är man otålig, fast jag tycker den vuxit på snabbt om det är bara två år sedan ni planterade. Vi hade ligusterhäck i förra trädgården, himla tacksam häck… tät och fin och det är viktigt att göra rätt från start så man slipper klippa ner den igen och börja om från början. Det verkar som din make har koll på det för den ser så tät och fin ut! Om några år har ni ingen insyn alls!

  4. Fantastiskt vad den tagit sig bra!! Vi ska sätta häck nu till hösten ..en svart aronia och beter den sig som eran blir jag lycklig! \r\nKul med före och efter bilder

Leave a Reply

Your email address will not be published.