Rostigt

 

Sådärja. Efter gårdagens skyfall så börjar mina Ernst-krukor att bekänna färg. De har flyttat runt lite ute på trädäcket, men man får lov att bestämma sig när rosten kommer för det blir fläckar på underlaget. Jag trodde mig ha funnit den bästa platsen, men i går fick jag en ny idé när jag bläddrade i nya Lantliv (se bild med Rosmarin-sticka). Där på trappan har de en stor plåtkruka och vad skådas där om inte en större klätterväxt? Såklart. Så nu tänker jag mig krukorna på varsin sida om en öppning på altanen där något kan slingra sig uppåt och bidra till grönt på höjden. Idén får väl lov att bero till våren dock. Barnen tycker att krukorna är förskräckliga med all rost på. Men jag gillar det. Och krukor är min grej här hemma :).

Först tänkte jag plantera ner buxbomsklot i krukorna. Jag har några nyinköpta som står, men frågan är vad man skall tänka om buxbom nu? På trädgårdsbloggarna talas det massor om buxbomssjukan som tycks svepa fram över landet. Jag har tittat på mina klot och tror inte att jag sett något skumt, men säker är jag inte. Det får väl visa sig antar jag. Så tråkigt är det, med tanke på att buxbom är en riktig favorit i trädgården.

En oslagbar favorit just precis nu. Vita luktärtor. Nästa år är det jag som planterar ett antal till. De doftar fantastiskt. Tanken på att allt det där kommer ur små svarta stenhårda frö som vi planterade i maj är lite hisnande. De står i den finaste lilla bägaren från åsa Lindström. Jag har alltid varit för snål för de där små. Har tyckt att man får ju så mycket mer keramik om man lägger till lite penningar och tar en stor istället. Men i år slog jag till på en liten (och en stor). Så fin.

Fin måndag!

8 comments

  1. Fina krukor! Låter som en fin idé med inramning av altanöppning. Jag tänkte mig något liknande med Kvadrat-krukorna, men just nu får de flesta altanidéer ligga kvar lite i bakhuvudet.\nLuktärter ser så fint ut – det vill jag gärna testa nästa år.\nOch muggen är ju bara så fin, även liten! Jag fick själv en ny favorit som jag nöter varje dag.

  2. Om du vill skynda på rostningsprocessen av krukorna kan du spraya dem med saltvatten från en vanlig sprayflaska. Fungerar utmärkt om man är lika otålig som jag.

  3. Men uff! Det där med buxbomen … Måste kolla mina fina klot i stugan jag. De såg allt lite bruna ut, men jag trodde det var att de blivit kalla i vintras. HOPPAS!\n\nDina armband är superschyssta! Visst är det så kul! Testa kryssmönstret. Det är så kul och rel lätt.\n\nErnstkrukorna är galet coola!\n\n\nxx

  4. Fina krukor. Min kompis har ramat in en örtträdgård med liknande plåt och det är galet fint! Det är så roligt att läsa om dina trädgårdsplaner – inspirerande – och luktärtor ska jag också prova på nästa år!\nkram.

  5. Gissa om jag tänkte på dig när jag stod där blad alla vackra muggar;))\r\n\r\nKrukorna är underbara, kasnke att satsa på nästa år! Jag tycker defenitivt klätter i dom, mycket vackert:)\r\n\r\nKram

  6. Härligt med de \”hemrostade\” Ernst-krukorna!\n\nStod och velade bland alla vackra muggar för ett par dagar sedan utan att kunna bestämma mig. Får se om jag kan komma till skott nästa gång 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.