Entrérabatt

 

Det kändes stundtals lite som den där skräddaren som skulle börja med en rock och så bidde det inte så. Jag hade nog gått ut lite för stort med mina visioner om entrérabatten. När mannen började att gräva i vår brutala lera som vi har här, så fick mina tankar anpassa sig efter en krass verklighet som stavas fyllnadsmassor intill huset, sättsand och ett och annat dräneringsrör. Buxbomskant – bye, bye. Bland annat. Men man får lov att prisa hur det blev ändå. Och man skall ju inte ha rabatter för nära husgrunden heller för den delen har jag förstått. Så heja vår lilla entrérabatt – typ :).

Det gjorde genast stor skillnad att ha något grönt vid entrén. Vi har sten på stora ytor på framsidan för att vi från början inte ville gräva ut för mycket och ha öppna jordytor som vi inte visste vad vi skulle göra med. Nu har vi en rosrabatt här med några mindre buxbomsklot mellan. Min tanke är även att sätta ner lite vårlökar för att få dem lite närmare huset så att man ser dem lite mera när de väl kommer.

Det börjar arta sig med det gröna. Nu spinner jag andra rosplaner för framsidan som innefattar vårt plank. Men det får vi nog ta i vår. Och så tittar jag på de här fina rabattkanterna hos Charlotte på Trädgårdsflow. ännu ett vårprojekt kanske.

Fördelen med att sätta rosor nu är väl att det är lite mera än några pinnar som sticker fram. Man kan njuta av några blommor innan kylan kommer. Vackraste Louise Bugnet som har de rödaste av knoppar, men som går mer och mer över i vitt när de blommar. Det har regnat massor nu och vi har vattnat mycket, men jag har förstått att nyplanterade rosor vill ha rikligt med vatten. Någon som vet hur mycket man skall vattna så här i början? 

Här har vi studiedag i dagarna två, så det blev en slowstart på denna vecka. Skönt. Fin måndag till er alla!

signature

10 comments

  1. Hej !\r\nVad fint du har!\r\nTänkte fråga dig om du rekommenderar att ha mycket gårdsgrus/singel…. ser att du har det ganska mycket i din trädgård och på kanter av marksten…??\r\nVi ska göra om all plattläggning runt vårt hus och jag skulle gärna vilja ha in lite grus också… tycker det ser jättefint ut, men håller de små stenarna sig på plats?.. jag tänker barn som sparkar omkring så att det ligger både på gräs och stenläggning.\r\n\r\nVore tacksam för svar! MVH Johanna

  2. Ser väldigt trevligt ut tycker jag. :-)\r\n\r\nLera ja… gör mig tokig i bland med denna kompakta lera som dyker upp där jag minst av allt vill det!

  3. Det blev ju jättefint! \r\nDom brer ju ut sig sen, så jag tycker det blev perfekt.Lätt att komma åt att rensa ogräs oxå. Less is more vet du ju ;0)\r\nTack för tipset av portmonä, var ju toppenfin, måste bara spara ihop lite först. Tycker det är en sån tråkig utgift, att köpa något att stoppa pengarna i. ;0)\r\n

  4. jag känner igen över att ha storslagna planer ang rabatter o sedan blev det inget ;)..eller i alla fall i mindre skala än tänkt..\nkramÅsa

  5. Så fint det blev! Jamen det är väl det man får lära sig med trädgård att ta hänsyn till förutsättningarna – ibland har man inte så mycket val. Tycker det ser jättefint ut! Och en helt egen rosrabatt, inte tokigt! :-)\n

  6. Vilken fint hus ni har! Snygga bild också på din entré!\r\n\r\nJAG HAR EN LITEN UTMANING TILL SÖTA DIG PÅ MIN BLOGG:)! TITTA IN.\r\n\r\nÖnskar dig en fin kväll!\r\nkram CC

  7. Tjusigt med rosor på rad vid entrén. Vet precis vad du menar med styvlera – även vi är välsignade (not) med detta tillstånd. Lycka är att ha en flitig man som av någon anledning gillar att gräva. 🙂

  8. Alla: Det blir nog bra detta. Nu måste vi går ett antal vändor förbi rabatten bara för att kolla. En ny liten bebis i trädgården helt klart :)\n\nJohanna: Vi har singel nu, men skall få hit gårdsgrus till våren och det tackar våra fötter oss för 🙂 Visst får gruset fötter ibland. Barnen sparkar i kanterna och kastar lite ibland, men jag upplever det inte som något stort problem. Väl värt att satsa på tycker jag.\n\nCC: Åh, tack! Jag trycker under en filt i dag, men skall ta mig en titt på din utmaning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *