Fabriken: Höstens moodboard

Fabriken kickar igång igen. Det första temat är Höstens moodboard. Jag är ju en nörd av rang inom genren. Jag har mina inspirationstavlor, upptejpade installationer och så brukar jag göra göra blogginlägg där jag samlar ihop saker som inspirerar. Jag började där denna gång också. Jag bestämde mig för ett tema – GROW – och började med min tejp, mina ord, bilder och utvalda ting. Men efter ett tag kände jag att jag ville prova något annat. Man skall utmana sig själv ibland och inte bara köra safe. Fick jag för mig. Så det fick lov att ta att ta en annan riktning. Jag ville göra en mer impressionistisk tolkning av ett moodboard där jag försöker måla fram en känsla och en stämning med arrangemang och fotografi.

 

Jag satte samman de element som jag kände för att ha med. För mig handlar moodboards mycket om att fösa ihop, för att sedan dra ifrån eller att lasta på för att förstärka en känsla. Jag hade fortfarande kvar temat GROW i tanken. Att växa i form av lökar, frön, blomblad, slingrande växter. Jag tänkte mig från början att det skulle bli en grön känsla, men när jag satte igång så blev det en annan färgskala och ett annat uttryck.

Jag hade inte tänkt att ta med fjädrarna från början, men när de singlade ned över installationen blev de en bärande del av känslan. Det naturliga inspirerar mig fortfarande i hög grad på olika sätt. Pressade blommor. Det är så vackert med kronblad av tulpan, iris, vallmo, rosor, höstanemon – allt i en salig blandning av minnen och färger.

Glas klappar hjärtat för. Gammalt färgat bubbligt glas. Finkristall. Pressat glas. Allt som fångar höstsolens strålar. Och blank mässing.

Penseln blev inte grön denna gång, utan på tavlan fastnade mer brunt i olika nyanser, guld, lite lila, orange.

Struktur. Känsla. Mötet mellan den patinerade rostiga gamla hinken och den skimrande mässingen med vårlökar i.

Boken om Ingegerd Råman. En av mina finaste. Garn. Skapa. Höstens ljus.

Let yourself grow.

THE END

Höstens moodboard en brittsommardag i september.

 

25 comments

  1. Otroligt vackra bilder, Weronica! Härligt spretiga och sammanhållna på en och samma gång – hur du nu får till det. Vackert hur som helst!

  2. Vilken tur att du vågade chansa. Det här ju väldigt inspirerande och vackert. 🙂 Din kombination av ord, bild och känsla får mig i rätt \”mood\”.

  3. Vilka bilder! Älskar färgerna som kom ut i dem, ger en magisk höstkänsla!\n\nOch vilken idé att ta fram ett moodboard ur något annat än bilder! Jättefint!

  4. Vad annat kan sägas än att du är Queen of the Moodboards! Otroligt vackert och stämningsfullt. Jag kände hösten vara närvarande i varje bild. Fjädrarna blev verkligen pricken över i:et.\r\nHats of to you!

  5. Fantastiskt, så klart. Inspirerande och inger onekligen en känsla av höst. Du har verkligen förmågan att skapa! Tack för att du delar med dig av det.\n\nFin dag!\nKram Maria

  6. Kungen har talat eller rättare sagt kejsarinnan! Honk the horn för herregud så vackert, vilken totalt inspirerande moodboard, unikt och eget, du har verkligen tolkat och gjort Fabrikens tema till ditt, och så fotot…sitter med ett leende i soffan och bara gillar : )\nMalin

  7. [url=http://www.uggbootssaleonlinestore.net]Ugg Boots Sale[/url]\r\n[url=http://www.uggbootssaleonlinestore.net/ugg-bailey-button-triplet-c-83.html]UGG Boots Bailey Button Triplet[/url]\r\n[url=http://www.uggbootssaleonlinestore.net/ugg-classic-cardy-boots-cream-natural-p-327.html]UGG Classic Cardy Boots Cream Natural[/url]\r\n

Leave a Reply

Your email address will not be published.