Spretigt

 

Det spretar lite denna tid på året. Och det får det väl lov att göra för all del. Inte så konstigt att inspirationen går ner efter min urladdning förra veckan. Lite bildtrött. Och då längtar jag efter orden igen. Gör upp reservationslistor på biblioteket. Läser. Just nu denna. Bokmärke av Malin. Jag har fastnat bland mina blomblad med det nya 1,4 objektivet.

Spretigt var det ja. För samtidigt som jag vill till orden igen, så försöker jag skaka liv i mitt konto på Pinterest. Jag blev ju smått frälst i höstas, men efter en första förälskelse så falnade lågan att pinna själv. Alla visuella tjänster på nätet med sitt ständiga flöde gör oss till bildoholics i dessa dagar. Det finns oändligt mycket där ute. Frågan är kanske vad jag vill uppnå med min hamstring av bilder på detta sätt? Jag vet inte riktigt. Och vi får väl se hur länge det varar denna gång. Hur tänker ni andra?  Ord. Och bild. Vill nog inte vara utan något av det helt enkelt.

15 comments

 1. tycker du har den perfekta balansen mellan ord & bild.\nperfekt.\noch så tar du så fina bilder själv. det finns en tanke, ett jobb bakom allt du gör.\ndet gillar jag. massvis.\n\ncherío!

 2. När pinterest & Tumblr kom tänkte jag att det här kommer ju att slå ut alla inredningsbloggar. Men för mig blev det precis tvärtom, numera föredrar jag bloggar med personlighet och sammanhang, över rena bildbloggar. \nUlrika\np.s. tack för fina ord hos mig idag.

 3. Bilder och orden kompletterar varandra. I bästa fall. Annars fördrar jag bilder, som jag kan sätta mina egna ord på. Inombords. :)\nKramar Kicki

 4. Är också med i Pinterest men orkar knappt fokusera på det också…………..\nTycker däremot att det är ett fantastiskt forum för alla som är tokiga i vackra bilder inspiration.\n\nTack underbara du för alla hejarop (blev jätte glad). Stor kram till dig!

 5. Jag har funderat lite på det där. \n\nJag är en bildmänniska, bilder förmedlar för mig en känsla och jag tycker det blir spännande att se dem tillsammans i alla olika samlingar på Pinterest. En samlingsplats som växlar utifrån vad som är aktuellt just nu. Som en mood board för min inspiration. Men även en länk-källa.\n\nMen sedan går det inte heller att vara utan orden och det är i bloggvärlden text och bild blir så spännande att följa, när de sätts ihop till ett sammanhang. Som här hos dig t.ex! Få läsa dina tankar till de bilder du förmedlar. Det vill vi inte vara utan 🙂

 6. Läser just nu \”att tala med en änkling\” av Jonathan Tropper – har du läst den?\r\nJag rekommenderar den annars….\r\n\r\nKram!

 7. Jag har precis hittat till pinterest och tror jag förstår hur du menar. Härom kvällen satt jag och kollade igenom såna fantastiska pinboards med bilder sommgav mig maxpuls, kände mig uppfylld lycklig och inspirerad samtidigt som jag kände mig stressad o nästan ledsen över att det blir för mycket att ta in, vilja ha, sortera. Jag gillar orden mycket. Både ord och bild är bäst. Inte för mycket \nav bara det ena. Glad att din blogg finns weronica! Ha det fint,\nNanna såfintjagvill

 8. Jag tänker att jag har min Pinterest till att samla bilder för mig själv som jag sedan kan använda antingen i min blogg eller som inspiration till inredning. Annars har jag en bild i huvudet som jag måste leta runt efter på nätet. Jag känner för det mesta att jag vill skriva på bloggen om vilka inspirationsbilder jag väljer och varför. Oftast har det ju en koppling till andra händelser i livet. \nJag är imponerad av dina bilder och bildcollage, du är grym på det, och orden. Du har en väldigt inspirerande blogg!\n/Maria

 9. Pinterest är lite lätt beroendeframkallande! Jag kan sitta där och titta och titta, söka och titta titta, söka lite till och titta titta….. :)\nHar faktiskt aldrig pinnat själv, bara tittat! Tycker det är en fantastisk bildbank men uppskattar även det skrivna ordet. Så en bra mix mellan ord och bild är det bästa tycker jag! Och det gör du så bra! Din bild på tulpanen är så vacker!\nKram Jennica

 10. Åh kul med ett nytt objektiv (mitt favorit dessutom!). 🙂 Det kan vara skönt att vila \”bildögonen\” ibland även om jag som flera andra gillar kombinationen av bild och ord. Inte minst här inne hos dig. Ska bli kul att följa dig på Pinterest. \n\nOch jag såg att länken till dig blev fel men den är nu fixad!

 11. Tänkte på orden \”What screw us up…\” och kom då att tänka på Mia Törnbloms böcker (som jag läser just nu) där hon beskriver hur en \”tränad\” självkänsla hjälper en att inte bli störd av hur det skulle kunna vara utan må gott och var nöjd med allt man har! Behövligt.

 12. Alla: Vad kul att läsa era tankar! Jag menade egentligen inte specifikt min blogg, utan bildsamlingar generellt som t ex Pinterest, men jag tackar och bugar för feedback för bloggen som ni gav mig. Det glädjer mig denna gråa dag 🙂 //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.