Jord under naglarna

 

 

 

Nu så är pelargonerna omplanerade. Det känns fint att få jord under naglarna igen.

 

 

Det är något vackert i det vissna också, samtidigt som det är hoppingivande att ta bort de torra bladen för att beskåda de gröna pinnarna.

 

 

Tänk att allt detta skall bli grönt och få blommor sedan. Det är lika magiskt varje gång. 

 

 

För det här älskar jag. Alla terracottakrukorna i olika stadier. Trädgårdsredskapen. De rostiga stålkorgarna. Jorden. Den där lite stökiga och rustika känslan man får. Känslan av att följa saker som växer. Det är svårt att få nog av detta.

 

Fin onsdag till er!

 

Och ett trädgårdstips till – Om man är bland de 100 första som gillar Hus och Hem Trädgård på FB så får man en gratis tidning. 

signature

14 comments

  1. Åh, vad härligt det ser ut med lite vårstädning bland krukorna! Behöver göra exakt detsamma för mina pelargoner, men har inte samma gröna fingrar som du! Har du några tips på hur och när jag kan beskära dem? :)/Hanna

  2. Hanna: Jag har ett års erfarenhet, så förlita dig inte alltför mycket på mina råd 🙂 I detta sammanhang är jag glad amatör, men man måste ju försöka. Jag planterade om i måndags och de har redan börjat växa. I helgen skall jag ta sticklingar och sedan skall jag klippa ner ganska rejält. Förra året gjorde jag misstaget att bli så himla glad över de gröna bladen, så då klippte jag lite för lite och fick rangliga pelargoner. Iofs gladde de mig massor på vägen, så det är ju inte hela världen 🙂 Men i år tänkte jag klippa mer. Samma med sticklingarna. Jag blev så himla entusiastisk förra året över allt grönt, så jag toppade inte. Man skall ju helst gå och nypa i det gröna för att de skall grena ut sig. Får se om jag har kraft till det i år. Man blir ju så glad över allt som växer just nu!

  3. Så härligt med jord under naglarna! Jag gjorde en beställning igår hos Hemlängtan på flertalet av sakerna du visade här idag. Hade några liknande bilder i huvudet men nu får jag nog tänka nytt. 😉 Tack för all inspiration Weronica, du är verkligen duktig!Kram

  4. Tack för alla fina kommentarer! Jag har långt ifrån alltid haft gröna fingrar – min mamma har gett mig otaliga växter som jag tagit död på – men det tycks finnas hopp för alla även när det gäller detta :). Helena: Jag har haft dem i garaget vid sidan av ett litet fönster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *