Grönt

 

 

Efter förra veckans omgång i blomsteraffären med lite frispel gällande vårkänslor har jag skaffat mig massor med arbete. Hortensiorna är kinkiga och hänger lätt med blomklasarna, men om man bara ha lite koll på dem och känner när de börjar sloka och då pytsar ner dem i burkar med vatten så är de snart fina igen.

 

 

En ny marmorvas från Myrorna med körsbärsgren i. Jag gillar den massor. I helgen hittade jag även gamla medicinflaskor. Men det tar vi en annan dag. Jag skall skaffa mig lite sol på näsan i eftermiddag och inte sitta här och halvböla till Molly Sandén. Dessa springfeelings som sagt. De kickas sannerligen igång av allt möjligt ;). En fin tisdag till er!

Den nya trenden verkar vara att ge bort tidningar för att få oss att trycka på gilla-knappar på FB. Nu kan man få en gratis DV-mode om man gillar. Sedan fick jag mejl om att man kan köpa några av böckerna som jag har på min vårbevakningslista på Adlibris – denna och denna. Trevligt. Och klick. Och kul Hortensiadiss av Jenny Strömstedt – och läsvärt om genus. 

 

signature

9 comments

  1. Hm, tror att min kommentar försvann ut i cyberspace. Den löd ungefär såhär: Å, kan inte du snälla ge fler hortensiatips? Jag har aldrig lyckats med hortensior. Aldrig nånsin!

  2. Ulrika: Visst är det isande kallt, men mot en solig vägg när det är vindstilla – då 🙂 Vårvintern känns väldigt välkommen denna gång må jag säga! KramKarin: Det första – köp inte för tidigt. Jag har tagit hem hortensior i januari och de har alltid dött i transporten hem. Sedan är det ju detta med vattning. Jag väntar tills de slokar lite och då ställer jag dem i en bytta med vatten där de får stå tills de är dyngsura. Sedan torkar de upp mellan vattningarna och hänger lite igen när det är dags för nästa dopp. Det brukar fungera för mig, såväl ute som inne, men jag är långtifrån någon expert i detta fall 🙂

  3. Karin: Glömde – de trivs inte i för stark sol i söderläge, utan vill ha lite mer svalka.

  4. Aha! Dopp är det som gäller. Nu blir det nya ordningar för hemmet hortensior, som bara dör och dör… Tackar och bockar!Kram Kicki

  5. Nu försvann kommentaren. Igen! 🙂 Och varje gång glömmer jag att kopiera den innan jag trycker på skicka. Kontentan var: Hortensior – jobbiga men åh så vackra! Jag gör som du; vattenbad varannan dag ungefär.

  6. Tack för tips om DV mode. Dock verkar DV ha lite problem med sin gilla fb-sida, trist… Ser att det finns nån annan Karin L ovanför som kommenterat. Jag kanske ska skriva LG så vet du vem jag är Weronica – och inte!!!

  7. Jag tror att den nya boken av Sanna Töringe kan bli ännu en kokbok till samlingen. Säkert finns där en del underbara matbilder med medelhavsfeeling .Skönt att höra att man inte är ensam om hortensiadöden !Du missade väl inte nya Lantliv trädgårdsspecial? Där dog även jag en smula av allt det vackra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *