Rabatt

Så trevligt det var med lite sol i går, men det förbyttes snabbt mot välbekanta iskalla vindar och molnig himmel. Jag försökte att sitta ute och dricka eftermiddagste, men efter att ha lindat in mig i några lager filtar, så var det dags att gå in ändå :). Det blev en hel del trädgårdsrelaterade projekt gjorda i alla fall.

 

 

Förra helgen grävde maken ut en rabatt framför utbyggnaden på baksidan. Tanken här är en halvcirkel för att runda till husets uttryck lite. Vi är inte klara med plantering och fix ännu, men en del kom på plats i går.

 

 

I mitten sitter två buskrosor av sorten Martin Frobisher som får rosa blommor. I går kom det även i lavendel i kanterna. Tanken är sedan att plantera i rosa höstanemon, lökväxter samt att få i humle i krukorna. Jag har bestämt mig för att prova humle i kruka för att testa en grön klätterväxt på utbyggnaden och för att möjligen slippa de kraftiga rotsystemen. Vi får se hur det slår ut över säsongen. Jag tänker mig också ett armeringsnät i bakkant av rabatten för att leda upp luktärtor där.

 

 

De stora Ernst-krukorna står och rostar till sig som bäst. Jag gillar den lite ruffa looken mot det nya vita där bakom. Nu tänker jag vidare på var vi skall placera vår nästa rabatt. Maken bävar, men det är ju bara att gräva. Det är ju själva planerandet som kräver det mesta ;). 

Jag hoppas att Ni alla får en fin start på veckan!

signature

15 comments

  1. Jag tror helt klart att du är något riktigt bra på spåren här… kommer att bli jättefint Weronica!Jag kan tänka mig att du kan få en hel del lovord angående dina "ap-snygga" Ernst-krukor och jag är en av dom som vill lovorda de ruffa och rostiga skönheterna!Ha en fin vecka!Kram Tina

  2. Wow, vad snyggt det kommer att bli! Krukorna är verkligen tuffa mot det oskuldsfullt vita och humlen blir nog finfin där. Och rosor, lavendel och höstanemon… ljuvligt!

  3. hej, får jag tipsa om "Summer Snow" klematis i vitt som växer och sprider och klär in, så vacker mot vit fasad. Humle i all ära, men kolla på summer snow, det är väldigt vacker och lättskött!trevlig blogg du har!

  4. Så roligt med ny rabatt! Det kommer bli finfint! Gillar krukorna-bra ide att testa klättrare där i. Jag håller med – planering tar lite kraft. Fast grävning med, beror förstås lite på underlaget hur jobbigt det blir. Jag grävde själv igår – snart kan jag nog börja fundera på vad jag vill plantera där.

  5. Så fint det kommer att bli. Och tänk när värmen kommer så att man verkligen kan vara ute och njuta också. Grymt snygga krukor! Härlig kontrast!Kramar Kicki

  6. Det där kommer bli så snyggt! Varje gång jag ser bilder på ert hus så tänker jag att det är så fint! Blir sugen på att måla vårt i vitt.Bänken nedan är så fin! Vi har en annan bänk från Byarum som vi fick när vi gifte oss, tycker så mycket om den, hoppas du får din fina också! Tänk, snart 40! Jag har varit "där" ett tag nu och det är inte så farligt 😉

  7. Åh så fint det blir! Och så rätt du har; visst är det planeringen och besluten som kräver mest energi.

  8. Alla: Heja på allt vad ni kan när jag pratar rabatter, så får mannen kraft att gräva mera ;)Klematis ja. Jag var inne på just den sorten förra året. Jag testar något i kruka nu så får vi se vad det blir i det långa loppet.Och det är ett äppleträd Mrs b, för första gången på väg att blomma. Mäktigt 🙂 //W

  9. Och angående Ernst-krukorna. De delar folk i lite olika läger. Jag gillar dem mycket, medan mina barn tycker att det är något av det fulaste som de sett. Smaken är som baken – i vanlig ordning 😉

  10. Hej Weronica!Sagolikt fint blir det. Jag suger i mig av din inspiration. Tack för den och fina växttips. Jag har en fråga då jag har en nybyggd altan sedan förra året och vill måla/lasera den. Din är verkligen fin och jag undrar om du vill dela med dig av vad ni använt för färg/lasyr till ert golv? Jag skulle bli väldigt tacksam!Ha en fortsatt skön trådgårdshelg!//Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *