Rabarbermarmelad

 

 

Rabarber skulle vi ha i trädgården. Bara tanken på de där första att skörda till en paj på våren fick mitt hjärta att ticka lite extra. Vi köpte en planta, men se den trivdes inte ett endaste dugg. I år köpte vi en ny och planterade i dubbla pallkragar. Och man får se upp lite med vad man önskar sig. Vi har fått rabarber i mängd. Ett angenämt grönt bekymmer såklart. I alla fall så här första året :). Paj har vi ätit. Saft står på att göra listan. I dag testade jag marmelad. Och det var alldeles delikat det. 

 

Hela receptet finns här

 

 

Jag tänker mig till scones i höst. Som fyllning i kakor. Eller som i eftermiddags – till glass. Ibland blir marmeladerna stående i kylen för så himla mycket äter man ju inte varje gång, men jag tycker om att ta fram dem som en enkel dessert också. Kort sagt – rekommenderas!

Bilder: Instagram weronicaf

signature

4 comments

  1. Den marmeladen brukar jag göra och den är vansinnigt god. Uppskattad present kan jag tillägga. ;)Det bästa med rabarber är ju att det bara är att skära ner i bitar och slänga i frysen och göra sylt eller marmelad när andan faller på.Kan rekommendera rabarbersylt med ingefära. En favoritsylt som är grymt god till våfflor. Jag brukar göra den med stött ingefära om jag inte har färsk hemma att riva och sen utesluter jag atmon eftersom jag alltid fryser den sylt jag inte kommer använda inom en snar framtid. =) 1 kg rabarber 1 dl äppelmust 2 små bitar hel ingefära eller 1 tsk stött ingefära 1 tsk vaniljsocker 7 dl (600 g) strösocker 2 tsk AtamonSkölj och skär rabarbern i fina bitar. Lägg bitarna i en gryta. Slå över äppelmust och låt rabarbern koka i 10 minuter. Tillsätt ingefäran, vaniljsockret och sockret. Låt sylten koka 10-15 minuter. Ta grytan från värmen, skumma och tillsätt Atamon. Häll upp på rena, varma glasburkar och tillslut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *