Rabatt i augusti

 

 

I mitten på maj grävde vi en ny rabatt framför trädäcket på baksidan. Bilder finns här. Vi planterade två buskrosor, lavendel, luktärtor och humle i krukorna. För att påminna mig själv, som ibland hamnar i fasen att sjutton så segt det går i nybyggarland med de där rummen i trädgården, så kommer en bild från i går där det faktiskt har hänt en hel del på några månader. 

 

 

Regntunga skyar ovanför huset, men en rabatt där det har växt. Humlen slingrar upp på armeringsnät, rosorna har brett ut sig rejält och luktärtorna klättrar upp på nät där bakom. Vi har ett antal lavendelplantor som ska planteras ut från krukor så att det blir en rad framför rosorna. Höstanemoner har jag inte lyckats få tag på den sorten jag vill ha, men kanske vid Stockholmstripp. Jag vet att de helst ska vårplanteras, men man får väl chansa ibland :). Sedan skall jag plantera i lite lökar senare. Lite grönt pepp till oss som nyanlägger en trädgård. Om man tittar på rätt ställen, så ser det faktiskt lite frodigt ut.

signature

16 comments

  1. Ja titta, heja vad fint det blivit! Det måste ju vara hur svårt som helst att anlägga trädgård från scratch. Så många möjligheter att välja på. Och en hel vetenskap är det ju. Men rosor och lavendel – aldrig fel och helt underbart!

  2. Anna-Karin: Jag har försökt skaka av mig det stora och bara göra 🙂 Det är väldigt lätt att man fastnar och blir lite handlingsförlamad – jag hamnar fortfarande där ibland – framförallt med större projekt som träd – men jag har blivit bättre på att faktiskt skrida till handling. Lavendel och rosor är verkligen El Classico – funkar alltid och är riktigt fint!

  3. Vilken otroligt snygg kant det var mot gräsmattan!!!Vad är det för något? Tillverkat själva eller färdigköpt?

  4. Camilla: Det är en rabattkant på rulle från Weibulls som finns i vanliga blomsteraffärer. Jag drömmer om raka i plåt, men den här får pryda sin plats nu.Lina: Haha! Tycker jag såklart eftersom vi valde just detta hus när vi byggde nytt 😉 Vi bor i ett område där det är väldigt blandat mellan nyfunkis och mer klassiska hus. På andra sidan gatan har vi en radhuslänga i mer modern stil, så det är verkligen gott och blandat där vi bor.

  5. Creando: Man måste ju börja någonstans. Ibland glömmer man det mitt i all frustration över att det tar tid :)Lotta: Ja du. Den lever och frodas i högsta grad i alla fall. Vi klippte lite före midsommar och efter det satte den i vanlig ordning fart att växa massor. Allt var frid och fröjd ett tag tills de nya bladen drabbades av detsamma som i våras. Jag har läst om insekter som kör ett varv i maj och ett i juli så det är väl något sådant som vi råkat ut för. Vi har behandlat igen några gånger och hoppas att det skall se bättre ut nästa år.

  6. Kika gärna lite extra på rosorna "Valdemar" och "Venusta Pendula" apropå det här med klättrande och frodigt runt en altan. Då händer det grejer!

  7. Kul att se inlägg på din blogg igen!Verkligen fin rabatt ni har fått till och ännu bättre blir det med fler lavendel! Ha det bra.

  8. Nilla: Tack! Nu börjar det kännas roligt igen! Det blir nog en mix av Instagram och blogg så här i blrjan i alla fall. Kul med nya kanaler som ger kreativa kickar och korsbefruktar varandra!

  9. Åh! Vilka ljuvliga bilder från er trädgård. De åker rakt in i inspirationsmappen. Du är en mästare på att få ihop allt till underbara miljöer, ute som inne.Min stora inspirationskälla helt enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *