Hektar

 

 

 

Nyheterna börjar att trilla in på IKEA nu. Katalogsläppet är vecka 34, men om man vill tjuvkika så kan man i vanlig ordning titta i den amerikanska katalogen. Lampan Hektar har varit på radarn ett bra tag nu. Trendenser visade den från Milano tidigare i våras. När vädret var riktigt dåligt förra veckan började det att klia i mina "fixar-fingrar". Det övre TV-rummet var egentligen ett höstprojekt, men en tur till IKEA och inköp av en Hektar blev startskottet till en piffning. 

 

 

Lampan är riktigt hög – 180 cm – och stor så den kräver sin plats. Uppe i rummet med ryggåstak kunde den sträcka ut sig ordentligt. 

 

 

I taket blev det en stor risboll. Lite piff på hyllan bakom och rummet känns med ens på väg in i hösten. Det börjar bli skoj med innemiljöer igen efter att ha tänkt gröna tankar ett bra tag nu. 

Bilder via Instagram @weronicaf Bloggen börjar kännas rolig nu igen. Framförallt att skriva lite längre. Till att börja med blir det förmodligen lite crossover mellan Instagram och här. Roligt när man finner olika arenor att vara kreativ på och som kan korsbefrukta varandra.

14 comments

  1. Ja, det kliade i mina fingrar och tog en tur till Ikea också och kom hem likadan stol som dig. Lampan blev bra och vad fint ni har det.Kram C

  2. Finfint! Det ser mysigt ut där! Och lampan ser ut att passa in så bra. Den är fin den – jag hade gärna klämt på övriga varianter också, men hittade dom inte idag.Visst kan en Ikea-tripp sätta igång mycket… :-)Vi har också ett TV-rum uppe som vi vill fixa, och det var nära att vi åkte hem med en soffa idag. Men som tur var sansade vi oss… En stol och en lampa följde dock med – jag behöver som alltid prova på plats innan jag bestämmer mig.

  3. Äntligen bloggen igen! Jag har tittat till dig på Instagram också och trivts bra där men som du själv säger….bloggen ger mer utrymme för dina texter. Å dem vill vi ju inte missa! :)//Sara

  4. Ja men vilken fining! Och så fint ni har det där i vardagsrummet. Rislampan är också en favorit, finns den på IKEA ni igen alltså? De bytte ut den mot andra varianter i konstiga former som inte alls var nåt att hänga i julagranen (läs: taket)…Finfint hur som helst! Kram!

  5. 1 sån och 3 små taklampor Hektar väntar i sina kartonger hos oss och ska snart få bli uppackade på nya fina platser!!! Kul att se den på "riktig" bild! Kram!

  6. Lika inspirerande som vanligt! Jag undrar var mattan kommer ifrån, är på jakt efter något liknande till vårt vardagsrum. Lisa K

  7. Nämän så himla stylish! Supersnyggt och coolt!Tittar på Allsång på Skansen och bläddrar igenom din fina blogg! (kan det bli bättre? Nix pix!…)Love them both!Kram, Judita

  8. Tjusigt! Jag längtar också efter innepiff och höstkänslorna. Har tjuvstarta hösten med att modigt bryta av mitt vanliga svart/vita med kuddar i senapsgul och korall:)

  9. Lampan kommer från by Rydéns som har rislampor i stora storlekar. Jag är jättenöjd med vår! Soffbordet är köpt för ca tretton år sedan på en lokal butik, danskt i massiv ek. Vete sjutton vad tillverkaren hette nu faktiskt. Mattan är från Himla. Tack för kommentarer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.