Förresten!

 Jag kom att tänka på en sak. Mitt i bloggarnas funderingar kring Instagram och andra sociala kanaler ( se intressanta trådar hos Anna och Sofia) så kanske vi glömmer bort något i vår lite begränsade blick. Allt det coola. All den bubblande kreativiteten. Alla uttrycken. Som finns där. Möjligheten för de som inte har en blogg att skapa ett bildflöde att dela med andra. Att träffas virituellt och ta del av varandras liv. Att säga tjena till någon som läser liknande böcker som man själv gör. Eller har ett brinnande intresse för inredning. Jag har träffat på ett antal läsare av min blogg på Instagram. Hej på er där och här! Det är himla kul att följa er! Sedan har jag märkt att det på ett sätt är enklare att få respons på Instagram än på bloggen. Och det är skoj! Kanske blir steget mindre på Instagram än på bloggarna? Vet inte. Det vore kul att höra vad ni tycker! Vi skall nog odla de olika uttrycken och gå lite fram och tillbaka efter lust. Slutligen är det ju vi själva som väljer var vi finns. 

PS: Det här tyckte jag var rätt kul. Snabbläddring av Plaza Interiör. Köpincitament? Japp, tror det 🙂

signature

12 comments

 1. Men precis. Jag kommenterade hos Anna ungefär så här i går:"Att susa runt på IG passar mig. Ser inte det som en konkurrent eller ett alternativ som varken borde stressa eller störa. Det är ju så annorlunda. Fast lika. Både blogg och IG bygger på lägntan efter visuella kittlingar i grunden. Så är det i allafall för mig.IG är kanske lite som trevligt småprat vid sandlådan eller fnissiga samtal i toakön på stan en sen tjejkväll. Eller kanske lite som ett ofattbart långt telefonsamtal med snurrade telefonsladdar och Tracks på radion… Lättsamt och fyllt med precis vad som helst. Olika varje gång och på ett sätt för henne och på ett annat sättt för mig…Bloggen är mer som en arrangerad middag med vänner och genomtänkt meny ackompanjerat av ett gott vin som öppnar upp för intressanta och givande samtal.Ja ni fattar… Men jag vill ju både småprata i sandlådan, snurra på telefonsladdar gå på toa och bjuda på middagar. Såklart är det möjligt. Eller hur? Varför krångla till det?"Precis som du skriver Weronica finns det oändligt mycket positivitet väl värd att ta till vara, oavsett plats. I sista ändan är det vi som själva väljer:)kram Tina

 2. Jag föredrar bloggar av den enkla anledningen att undertecknad innehar en "dum" telefon och har därför ingen insyn i insta-världen…Sedan gillar jag ju det skrivna ordet 🙂

 3. Tina: Jag läste det hos Anna – Word! Kramvita_margarita: Om du ändå vill kika så finns flödet på Webstagram.com där du kan läsa av allt som publiceras på Instagram efter behag. Sök på en användare t ex weronicaf som jag heter så kommer mitt flöde upp. Om du vill förstås 🙂 Alla gör som de behagar – det är det fina i kråksången! Och orden saknar jag. Gillar att sträcka ut mig så långt som jag känner för 🙂

 4. Jag gillar insta eftersom jag inte har nån blogg men får på insta en liten kanal att dela med sig av bilder. Och få direkta kommentarer. Och samtidigt ge kommentarer.Sedan är det som alltid kul att läsa era bloggar.

 5. Karin: Du är ju en av de där som jag följer med glädje! Så kul att få hänga med på ett hörn. Bloggarna består förmodligen, men kul att hänga på Instagram också. Och jag gillar snabbheten och att det är lättare med responsen. Keep it coming!

 6. Jag tycker Instagram känns lite mindre konstlat än bloggar. Jag älskar bloggar och alla fina, stylade bilder på dom, men Instagram är lite som bloggandets lillasyster; lite busigare, lite mer avslappnad, lite coolare, inte så fisförnäm. Man kör på lite hipp som happ, bilderna behöver inte vara perfekt, man behöver inte leta det bästa ljuset. Pang, bom. Lite så med kommentarerna på Instagram också, det kan vara kort o koncist, en smiley eller bara ett ord, när man kommenterar på bloggar känns det som om man måste skriva mer genomtänkt och längre. En sån här lång kommentar skulle jag aldrig skriva där! 🙂

 7. Åh jag gillar både IG och bloggen. Det är ju så kul att följa och läsa och titta på alla fina inlägg av alla kreativa människor därute, samtidigt som IG är lite snabbare, lättare och enklare. Förresten, vilken kreativ bild du bjuder på idag.kram Victoria

 8. Miss Marie: 🙂 Jag tycker att det ligger mycket i din beskrivning. Förmodligen därför som Instagram känns mer lätt att ta till sig. Man kanske skall ställa motfrågan då om bloggarna har blivit för proffsiga :)?! Eller är det det som vi vill ha? Tack för tankar!Mary: Den där direkta responsen är faktiskt ganska kul tycker jag! Bloggen känns lite som envägskommunikation ibland. Det är inte så dumt med en liten smiley ibland :)Victoria: Ja, inte kan man vara utan något känns det som nu. Olika arenor, olika språk kanske. Båda känns skoj just nu! Tack! Kram

 9. Jag är en lite motsträvare. Jag har ingen smartphone och vägrar känna mig tvungen att skaffa en. Jag är en typisk bloggtextläsare, bilder är för mig inte lika viktigt i kommunikationen, så jag har helt valt bort instagram (även på min iPad)för annars drunknar jag…. Japp även jag har en gräns har jag upptäckt, trodde jag inte skulle hända men nu är det stopp…. Kram Milla

 10. Milla: Det fina är ju att man gör precis som man behagar själv 🙂 Jag är nog både ord och bild. Helst i samklang. Och så kommer det nog att fortsätta vara.Tack för att du läser här! Kram

 11. Jag tänkte på några saker idag när det kommer till IG kontra blogg. Det ena var att man skulle kunna tagga namn när man svarar på en kommentar så som det funkar i IG, superbra och bidrar ju verkligen till små diskussioner. Och det andra är att det skulle finnas gilla-knapp på blogg-inläggen. Ibland vill man ju bara visa att man finns, att man läst och att man gillat det som står eller visas. Eller hur? Kanske går att fixa om man kan det där med bloggdesign och kodning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *