Afternoon Tea

 

 

Det finns få ord som är så positivt laddade som Afternoon Tea. Det bara låter så himla mysigt. Om man tänker sig hela konceptet fullt ut. Här hemma är det mest jag som är intresserad av marmelader och curder och annat i den genren. Jag är även den enda tedrickaren – än så länge. Jag måste väl i alla fall ha närt minst en telover vid min barm ;). Ica Bokförlag rider på den rådande tetrenden genom att ge ut en bok. Omslaget är fint. Och får en att hänge sig åt de där tankarna om det ultimata höstmyset. Boken verkar vara en makeover av samma koncept från början av 2000-talet. Det verkar vara en ny fotograf och ny formgivare (Heja Lisa K!). Smakprovet ger vid handen att det är lite nytt innehåll än i min gamla bok. Om inte annat vill man ju ha den uppsatt på tavellisterna i köket. Spode, scones och bok kan liksom inte någonsin bli fel.

IKEA:s nya öronlappsfåtölj, klassisk kudde från Svenskt Tenn samt kopp från Spode. 

Klänning från Indiska, Essies nya Recessionista och klassisk Jane Austen

 

 

More tea? Yes please! 

signature

15 comments

  1. Dina inlägg är så härliga! Och te-stunder, jag håller med, den trenden skulle jag gärna se mer av i sverige. Och varför inte. Istället för kaffe och kaka slänga ihop scones och bjuda ihop med te. Skulle garanterat uppskattas av många av mina vänner. Och så kan man ju sätta på ett par koppar kaffe också, för de som vill, precis som vi annars brukar för de som hellre tar te.

  2. Mmmm, ja, ge mig te (skönt för min onda hals) och nybakade scones med hemlagad marmelad…. och det där nagellacket skulle jag också vilja ha, snyggelisnyggsnygg färg.

  3. Härligt inlägg! Ett litet onsdags-svep så här mitt i långa arbetsveckan. Mycket uppskattat och välkommet! Själv har jag just shoppat te under lunchen. Ett grönt organiskt chai ska njutas ikväll i favoritkoppen – Blå Eld i vitt/blå av Hertha Bengtsson.//Sara

  4. Anna: De är fantastiskt vackra! Jag har några stycken och de är verkligen Afternoon Tea i en kopp :)Dr Grane: Tack! Glad blir jag! När hösten kommer blir det definitivt eftermiddagste för min del. Maken dricker kaffe och barnen saft, medan jag sippar te :)Cissela_c: Nämen hej! Så kul att se dig här! Tack för din kommentar på Instagram i går också. Jag försöker få ihop de olika världarna. Vi får se hur det går 🙂 Tack!Eva: Jag är helt med – tar allt jag med :)Sara: Tack! Så kul att du gillar! Åh, din testund låter mumma! Blå Eld som är så fin!

  5. W!Tusen tack för "heja-rop". Såg i brevlådan att försändelse kommit till Posten. Måste hämta snart! Har inte sett den tryckt ännu, det var ett tag sedan vi gjorde den i underbara Bath ….Kram Lisa K

  6. Många bloggskribenter visar upp Essie-nagellacken. Jag gick upp köpte ett lila för ett tag sedan. Det torkade aldrig på nageln! Om man tar ett enda tunt tunt lager, så torkar det – men då är det å andra sidan väldigt tunt och inte särskilt fint lackat på nageln. Är det bara jag som har misslyckats totalt med Essie? Varför denna enorma "marknadsföring" både här och där av detta helt värdelösa och rätt kostsamma lack?

  7. Lisa: Lyckliga Du att få arbeta med böcker på detta sätt. Och Bath – låter ljuvligt! KramKarin: Precis – här måste köpas Lisagjord bok :)cissela_c: Låter som en utmärkt gåva!Pernilla: Tack för tips! Måste kolla upp det!

  8. Micaela: Det låter som om du har haft otur tycker jag. Om jag talar för egen del så visar jag bara upp saker som jag gillar och så är även fallet med Essie. Jag kör underlack, två lager med lack samt överlack som är snabbtorkande och upplever inga problem med detta. Jag vet att andra har haft andra erfarenheter med olika nyanser, men de jag har testat har fungerat bra. Nu har jag fått tips om Loreals lack så de måste jag testa också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *