Fabriken: Höstplantering

 

 

Veckans tema i Fabriken är Höstplantering. även om jag brukar tala mig varm om den gröna glädjen, så börjar jag gå lite i ide när det gäller trädgård. Det som känns så fantastiskt roligt och av högsta prioritet när det börjar klia i fingrarna under våren, känns nu lite bedagat. Lusten och kreativiteten att skapa ute söker sig istället inåt, även om jag mycket väl vet att plantering nu egentligen är idealiskt för många växter. Jag samlar mig i allafall till att få ner tulpanlökar. Det är snart gjort, men det mentala steget tycks långt. Man får försöka att minnas hur roligt man tycker att det är när lökarna börjar komma fram på våren. Då vill man inte ha något annat. Det är bara att ge sig ut och bli jordig om händerna med andra ord.

 

 

En uppdukad planteringsmoodboard på innergården. 

 

 

I vår trädgård blir det bland annat vita fransiga papegojtulpaner. 

 

 

Material som inspirerar nu – rost, jute och gammalt slitet trä. Mina enkla planteringspinnar är överblivet armeringssjärn. Ibland kan det vara bra att märka ut var man sätter lökar också. 

 

 

En installation i hopp.

 

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema. Kika in för mer inspiration gällande höstplanteringar!

signature

13 comments

  1. Underbart magiska bilder!Jag känner likadant, lökarna är så trevliga på våren, med hopp om allt spirande. Men nu på hösten får jag liksom inte till det. Men med din inspiration blir det nog en tur inom plantskolan för lite lökfrosseri.Kram Maria

  2. Jag har samma mentala steg som ska övervinnas. Precis som du så är det tanken på det resultatet som tinar fram i vår som får mig att ta steget. Snödroppar och narcisser så här långt. Tvekar inför tulpanerna då de står högt på rådjurens önskelista här runt knutarna.Att bara skåda dina underbara bilder är en trädgårdsupplevelse i sig. Allt finns i bilderna – tvekan, vördnad, arbetet och skönheten….//Sara

  3. så ljuvliga bilder.och visst är det så, man samlar ihop sig nu.MEN jag skulle egentligen lyssna mer på min mamma. plantera. justera. göra rätt. NU.men jag tar det till våren, då inspirationen infinner sig. njut av denna fina höstdag!kram ulrika

  4. Stoppa pressarna! Så vackert. Magiskt. Lökar säger du. Jag trycker ner ljung i jorden och lite kärleksört. Har inte ens kommit på tanken att plantera lökar. Köper nya kuddar till soffan i stället…Otroligt fint inlägg W, och jag hade verkligen inte väntat mig någonting annat. Mitt i prick. Som vanligt.

  5. Har försökt kommentera inne hos dig många gånger men de verkar liksom inte dyka upp?Hursom så försöker jag igen och jag vill bara skriva en massa jäkla pepp! Du är så duktig på det du gör! Inspirerande till tusen, jag har dig lite som ett lexikon och nyhetsbyrå samtidigt. Suveränt för en småbarnsmamma som vill veta det viktigaste och inte hinner leta själv! Och alltid så fina bilder! Darling, you rock!!!!

  6. Vad ska jag säga om inte redan har sagts! Dina inlägg är outstanding :-)Tusen tack för ännu ett inspirerande inlägg!

  7. Det var ju det där med höstplantering… Önskar att jag kände mer för det, med lökar precis som du skriver. För det är ju magiskt när blommorna tittar upp på våren. Men precis som Anna/Rackarungar brukar det bli lite ljung även hos mig. Men inte än, mina penséer har just börjat blomma om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *