Nu börjar det igen

 

 

 

När jag tittar tillbaka i arkivet så är det nästan på dagen likadant. Det där fokuset på utemiljön som sätter in. Jag kan gott ta vinter ett tag till – det är inte det att jag längtar ihjäl mig efter våren. Inte än i alla fall. Men tankarna börjar riktas åt ett annat håll. Inspirationen börjar spinna ute istället för inne. Det gröna ögat börjar se igen. Jag tar fram mina högar med tidningar, bläddrar i mina pärmar och i alla trädgårdsböckerna. Jo, nu börjar det igen.

 

 

Sanna Töringe är en av mina stora favoriter när det gäller trädgårdsinspiratörer. Jag återvänder alltid till hennes Drömmen om en trädgård. I vårens trädgårdsutgivning ser jag därför speciellt fram mot Töringes Paradiset med fotografier av Sophia Callmer. Det handlar om de där gröna rummen igen. De som känns så avlägsna och hopplöst långt borta när man nyanlägger. Men skam den som ger sig. I år hoppas jag bland annat på en pergola. Och på att känna lite av det här: 

 

Förlagstext till Sanna Töringes Paradiset (Natur & Kultur, 2013)

signature

3 comments

  1. Okej! Nu har du smällt av startskottet känner jag. Först med pelagonstickningarna och nu boktips. Ikväll åker alla de gamla favoriterna fram från sin vinterförvaring – Sannas Drömmen om en trädgård finns även i mina gömmor och är en klar favorit. I min mapp finns också bilder på din innergård. Den bilden har fastnat hos mig som en drömbild av lugn och rumslighet. En evig inspiration! Tack för startskottet! //Sara

  2. Sara: Ja, nu börjar det! Jag ser fram emot en ny utesäsong och i år tänker jag satsa extra på att skildra just den delen på bloggen. Vi har mycket roligt framför oss!Victoria: Trädgård är ju så mycket mer än just plantor och annat. Uteliv i stort intresserar mig – och de flesta av oss – med eller utan gröna fingrar – tror jag 🙂 Våren ska bli otroligt trevlig i år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *