Stockholm

 

 

 

Ack, så Stockholm levererade i går. Ljuvlig sensommar med glitter i Nybroviken. Vi har en fantastiskt vacker huvudstad, det är en sak som är säker. Jag ägnade mig bland annat åt ett innerstadsrace med inköp av present från maken för Fab 41 och bröllopsdag. Man tackar. Jag gick lite bananas på Svenskt Tenns realisation. För vilka fynd där fanns för halva priset! Jag har varit och kikat några gånger tidigare år, men det har mest varit udda varor där. Nu fanns det väskor, förkläden och annat i utvalda tyger. Och eftersom jag i princip tycker om allt slingrigt i den Frankiska mönstervärlden, så var det inte så svårt att finna finheter. Det är inte direkt vid varje huvudstadsbesök man har sådana påsar att bära på som ovan – nix -men det var skoj för en vacker dag i augusti :).

 

 

Jag är så glad att jag kom i väg på Liljevalchs utställning Home Sweet Home som rullar fram till den 15:e september. Gå och se den om ni har möjlighet! En salig inspirerande blandning av designhistoria, formgivare, klassiker, nött och nytt. Rekommenderas varmt.

 

 

Ute på Rosendal var det högsommarvärme. Jag skulle behövt en skir sommarklänning, istället för mina morgonkyliga kläder. Jag dras till växthus som en fluga till socker, även om det är varmt som i en bastu därinne. åh, så jag önskar mig ett alldeles eget.

 

 

Jag tycker om Rosendals ruffa, lite bohemiska stil där man presenterar hela konceptet på ett sätt som är omöjligt att inte falla för. 

 

 

Eftermiddagste på ett solsprakande Zetas

 

 

Lökhuset var öppet med fägring för våren. 

 

 

På Zetas är de alltid grymt duktiga på att presentera tingen. Man kommer lätt in i en Hellströmsk gingel om att "Nu kan du får mig så lätt". För det är liksom roligare att handla vårlök här.

 

 

Tack för mig denna gång. Vi ses snart igen hoppas jag, kära, kära Stockholm.

signature

19 comments

 1. Men så härligt! Vilken fin bild på dig och påsarna – som en värsta "Pretty woman" :-)Kul att du kunde fynda på Tennet!

 2. Vi har redan förstått att du lever på din mans pengar medan du bara sitter hemma o pillar på dina snordyra prylar. kräks lite i munnen på hur du måste hävda dig med dina påsar. Hur gammal var du??

 3. Vilken drömdag! Har varken varit på Rosendal eller Zetas men hört så mycket gott om dom! Och Svenskt Tenns rea… Wow! Vill se vad som finns i påsarna! 🙂

 4. Lina: Stockholm är så himla fint i sensommarsken! Innehållet i påsarna lär väl dyka upp här framöver :)Karin: Ja, inte direkt varje dag som jag glider runt med den där typen av påsar direkt 🙂 Men det var skoj att göra det en dag. Tennet levererade finheter – extremt ovanlig känsla att fynda till halva priset där.Grete: Hur jag lever mitt liv – tja, det är min ensak. Du verkar ha bilden klar för dig, så det spelar knappast någon roll vad jag säger i den frågan. 41 – och ja, otroligt skyldig över att gilla fina påsar ja :).

 5. Miss Marie: Stockholm visade sig från sin allra bästa sida i går. Härligt, härligt! Du måste ta dig till de pärlorna vid tillfälle. Ulriksdals var vi inte på igår, men det är också fantastiskt. Victoria: Ja, en dag att spara på. Så himla härligt väder – allt glänser lite extra då 🙂

 6. Vilken dag! helt klart en runda i min smak. Att du hann med allt? bra jobbat! Håller med, fina påsar är lycka( om än för en stund). Innehållet kan ibland nästan vara mindre viktigt. Så bra när man får handla sina egna presenter, då blir de rätt!Är oxå tooooknyfiken på innehållet! Tack för din fina kommentar idag./Alex

 7. Vad fin du är på bilden! Och Stockholm är helt fantastiskt. En lycka att få bo i denna stad. Rosendals trädgård är verkligen en pärla att besöka. Deras café vann visst något pris i år också om jag inte minns helt fel. 🙂

 8. Säg till nästa gång det blev av! Jag var ju också i Stockholm igår, och kommer vara det rätt mycket kommande året. Inte för att vi vill gå i samma affärer, men en liten pratstund skulle ju sitta fint!

 9. Du tar så fina bilder, och det är alltid roligt att läsa dina inlägg! Tyvärr går det inte att se bilderna i RSS-läsaren Feedly som jag använder. Google Reader gick utmärkt, men i Feedly blir det bara små blå kryss om jag läser via datorn och tomma utrymmen om jag läser via iPhonen. Tänkte att du kanske ville veta!Tack för en bra blogg!

 10. Elin: Lyckliga du! Det är så vackert ute på Rosendals och att se det i detta sensommarskimmer – smått magiskt!Ulrika: Tack snälla du! KramChatarina: 🙂 Vad som fanns i Svenskt Tennpåsen kan man beskåda här på Instagram – http://instagram.com/p/dj8JCFIA1p/Karin: Absolut! Affärer är ju inte vår scen tillsammans alls, men prata – det kan vi :)Lisa: Tack snälla! Henriettae: Aha! Tack för påpekandet! Det får vi kolla upp! Kul att du läser och gillar!

 11. Oj så mycket fint! Här kommer jag in lite på efterkälken – som vanligt. 🙂 Men jag kan inte låta bli att kommentera att dina vackra foton ger mig extremt stark Stockholmsabstinens! Det var alldeles för många år sedan som jag var där nu, och detta är nog dessutom en av de bättre tiderna på året att strosa runt bland allt det vackra.Liljevachsutställningen hade jag definitivt gått och sett om det funnits möjlighet. Och påsar är väl inte det dummaste man kan bära på – även om det gärna får finnas en second hand-logga, eller två, på några av mina. :)/helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *