Fabriken: Kök

 

 

 

– Jag vet inte om jag ska bli rymdforskare. Jag kanske ska starta ett bageri i Paris istället.

 

 

– Så roligt! Gör det!

 

 

Zero. Un. Deux. Trois. Quatre. Cinq. Six. Sept. Huit. Neuf. Dix. Jag älskar att det studsar franska glosor mot köksväggarna. Min fina flicka. Du börjar bli så stor.

 

 

Där sitter vi. I vårt kök. Jag önskar att jag kunde säga att vi är en sådan där kontinental familj som äter långa middagar där vi för de stora samtalen om livet. Det gör vi för all del. Ibland. Men ofta är det två små som slukar maten och piper iväg med ett "tack för maten" – på väg till något annat. Men ibland sitter de kvar. Och liksom bubblar av prat om stort och smått. Om en knasig vikarie. Om hur många färger på macarons man kan ha i sitt bageri. Om hur högt man klättrade i trädet. Om hur himla trist gympan var. Och du måste kolla på den där Youtubevideon sedan. Vet du inte vem han är? Han är liksom störst på Youtube. Och jag sitter där. Och tycker så himla mycket om att få sådana stunder. Vid köksbordet.

 

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

20 comments

  1. Hej W! Vart är de gröna skålarna ifrån? De ser nätta och fina ut. Ps. Jag har klickat i din länklista en del på sistone och en stor del av bloggarna är avslutade projekt. Jag förstår naturligtvis att de kan vara intressanta ändå, men jag är ute efter ett pågående flöde. Skulle inte du kunna tipsa om tre inspirerande bloggar? Lite hederlig länkkärlek, helt enkelt.

  2. Om mitt kök på bild ibland ger ett avskalat intryck så är det allt som oftast fullt av just sådana där härliga samtal som du också älskar. De gör mina rum till färgsprakande miljöer där vi som bor här fyller varenda litet hörn med bubbel och liv…fast i bland är jag allt precis så där grå och avskalad som mina bilder också ärligt talat;) Men inte idag. Jag älskar ditt kök. Ditt hem. Ganska olikt mitt men ändå fyllt med samma… ?kram | tina

  3. Hörrni – stort tack för all respons! Man blir himla glad!A: Har rensat upp lite i länklistan nu. Jag återkommer med bloglove – lovar. Skålarna är från Iittala – gamla köpta på rea för länge sedan. Färgen är galant!

  4. Så fiiint Weronica! Älskar din beskrivning av barnens deltagande i middagarna. Och såklart älskar jag dina bilder. Heja heja du!

  5. Hittar inte riktigt alla superlativer jag vill använda här – men U-N-D-E-R-B-A-R-T får väl duga! Håller verkligen med Anna ovan att du är en hejare på att hitta sköna färg- och mönstermixar. Och du, tipsa dottern om att de kanske behöver en duktig bagare ute på någon rymdstation någonstans. Varför välja liksom. :)Tack för inspiration. I ord och bild./helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *