I säsong: Päron

 

 

 

Det är ingen nyhet för er som följer mig här på bloggen att en av mina allra största inspirationskällor är säsonger och årstider. Därför tänkte jag mig att kicka igång en ny kategori som jag kallar just I säsong. Tanken här är att sätta fokus på det som hjärtat klappar lite extra mycket för just precis nu. Nu är ju hela bloggen uppbyggd kring det tänkandet, men jag tänker mig ett eget litet hörn där något får blomma ut så där lite extra. Det kan nog bli allt från mat, till dofter, till blommor, till kläder – tja det mesta. Vi får se hur det hela utvecklar sig – det kan bli skoj tror jag. 

De svenska päronen får äran att kicka igång kategorin. Päron är en av mina absoluta favoritfrukter och jag blev så himla glad när jag fann nyskördade svenska i butik i helgen. 

 

 

Förutom att vara sådär extra fina att fotografera med sin form och färg så är jag förtjust i smaken. Jag äter en liten fruktsallad varje eftermiddag och det är nu man ska frossa i svenska äpplen och just päron. På hösten blir jag ofta sugen på något varmare – ett tips är att helt enkelt värma lite fruktskivor i ugn. Det fungerar helt neutralt, men vill man lyxa till det lite, så kan man ta på lite agavesirap och kokos eller nötter på. Jag gör med päron på precis samma sätt som med äpplen – se tidigare inlägg här. Om man serverar med Voltaires Hasselnötssmör med chokladsmak, så får i alla fall jag lite vibbar av klassikern gratinerade päron med After Eight :). 

 

 

Päron

10 comments

  1. Åh om du bodde lite närmre skulle du få päron från min trädgård.Tack för all inspiration : ) Din blogg har sannerligen allt. Kram från Skåne!

  2. Jag blir mer och mer förtjust i dem i trädgården. Tulpaner. Och det gäller att komma i håg det i höst när jag mest drar blickarna inomhus. Det känns alltid aningen motigt att sätta ner de där lökarna, men som sagt, det gäller att minnas hur mycket man uppskattar när de kommer fram. Pampiga Queen of Night står på parad i rabatten tillsammans med vita skönheter. Till hösten skall jag plantera ner rosa i olika nyanser också. Jag gillar det lite oborstade och vilda intrycket här.Tänkte bara påminna 🙂

  3. Pernilla: Vilka fina ord – tusen tack! Kram till dig i fina Skåne som jag längtar tillbaka till.Anna: Men du – så himla bra att få en blänkare om det :)! Rosa har jag helt glömt bort att jag skrev. Jag har fått i fler Queen of Night i alla fall. Får sikta på rosa när tulpaner för halva priset kommer snart. Tack :)!

  4. En av mina favoritböcker inom kokboksgenren är Sophie Dahls From Season to Season, gillar just att tänka på vad som passar just för den säsong som är nu!

  5. Stiliga hem, Lina och Nilla: Tusen tack! Ta ett päron nu :)Miss Marie: Den är fin den! Visst ska vi försöka ta tillvara det som finns just nu – allt är ju så mycket godare om det är i säsong också.

  6. Vad härligt! Blir sugen på den där efterrätten nu, farligt inspirerade:)Fint med säsong-tema. Det är så tydligt vad man känner för olika färger och stämningar beroende på var vi är i årstiderna. Löv i alla färger slår högre på Instagram än vilken vacker pryl som helst. Våra naturkänslosträngar ligger nog djupt:)Tack för fint inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.