Månadens fyra: G

314månadensfyra8

Då var det dags för Månadens fyra igen. Denna gång utmanar Anna och Ulrika oss på bokstaven G. Kika in på deras bloggar och join in!

Månadens Gröna fingrar | Månadens Godaste | Månadens Gråt | Månadens Glamour

314månadensfyraMånadens gröna fingrar får manifesteras i alla små lökväxter som jag bär hem i januari. Fönsterbrädan i köket fylls med pärlhyacint, snödroppe, iris och krokus. Det är helt omöjligt att motstå dem i blomsteraffären. De är så tacksamma att arrangera också. Lyft bara ut dem ur plastkrukan och placera i udda muggar, skålar, krukor eller fat helt efter behag. Jag älskar det vintervita där ute, men i mina fönster, där är det springfling.

314månadensfyra5Så här tycker jag om det gröna. Lite oborstat, jordigt och att man ser rötterna hos de små lökarna. Har jag då alltid haft gröna fingrar? Absolut inte. Jag har tagit död på åtskilliga växter i min dag. Jag hade helt enkelt inte intresset alls. Men man kan ju ändra sig här i livet. Och upptäcka nya saker. Så blev det med mig och mina kära växter. Bilderna gjorde jag för IKEA förra året.

314månadensfyra6Månadens godaste är utan tvekan blodapelsinerna. Det är inte utan överdrift att påstå att kombinationen blodapelsin, rostade kokosflingor, nötter, chokladnibs och mandelsmör byggde denna kropp. Och nu kan jag frossa i denna favorit igen.

314månadensfyra1

Hittills är apelsinerna tämligen små, men jag håller tummarna för att vår affär tar in de ekologiska apelsinerna som de hade förra året. Som att äta sol. Fantastiska.

314månadensfyra7

Månadens gråt – eller snarare förra månadens. Lyckotårar i början av en fantastisk konsert och tårar när en av mina närmaste drabbades av stor sorg. Den där saliga blandningen som kallas livet. Ofta tycker jag att gråten är förlösande. I alla fall om den sker till något tryggt som finns på avstånd, som musik eller film.  Tallrik från Fornasetti.

314månadensfyra3Månadens glamour får mig att tänka på vad ordet innebär för mig. När känner jag mig som mest glamorös? För mig är det inte alltid de tillfällena när jag har klätt upp mig, smuttar på champagne, har glitter runt halsen och finskorna på – nej glamour är mycket mer en känsla för mig. Den infinner sig när allt liksom sammanfaller i ett gyllene ögonblick när jag känner att jag flyter uppe på livet och att allt är möjligt. Ni vet när man sträcker på sig lite extra, halsen blir lång och man ler för sig själv – som om man går på sin alldeles egen catwalk – rakt fram bara utan tvekan. För all del – det hjälper till en dag när man är snyggt klädd, har lyckats föna håret så att det ser ut som hos frisören och har färg på läpparna. Men det allra viktigaste i det glamorösa – det är den inre rösten som säger: Go girl – du är fantastisk i dag! Tryck från Love Warriors.

314månadensfyra2Citat av C. Joybell C.

314månadensfyra4Min gladglam-tröja från InWear.

314månadensfyra8

16 comments

 1. Men åh så fina dina 4 G är Weronica! Och så sanna dina ord är om glamour. Även om glittret & champagnen ofta hjälper till lite extra 😉
  Så kul att du vill vara med oss.
  Kram och ha en glamorous dag!
  u.

  1. Jag gillar verkligen era fyror. Hoppas att det blir många fler framöver – heja bloggutmaningar och samverkan i bloggosfären. Ha en fab dag, u! Kram

 2. Så fint! Gud vad jag önskar att jag kunde äta nötter och apelsiner, det där såg så himla gott ut, har tyvärr lyckats bli allergisk senaste åren.

  Fina Håkan, det är som om man kommer sväva på moln resten av vintern.

  1. Aj då! Jag käkar mycket sådant numera, men kokoschipsen kanske då? Att göra lite mer av frukten till en sallad med smått och gott är ett trick att få ut lite mer av det tycker jag. Apelsiner är så gott – tråkigt att inte kunna äta dem.

   Och Håkan ja. Håller med där – jag ler fortfarande. Det var så himla välgörande! Och fint!

 3. Fantastiskt Weronica! Du fotar så jäkla snyggt så jag blir alldeles knäsvag. Tokgillar dina fyra på G. Ta detta rätt, jag älskar dina lökar!
  Kram Lina

 4. Så fint och jag är ju också helt kär i kombinationen blodapelsin och kokosflingor. Måste absolut testa mandelsmöret till också, det låter ju som en fullträff.
  Och jag kan hålla med dig om glamouren, den där känslan av flyt är mer glamourös än alla paljetter i världen.
  Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.