En deckare till helgen?

215kriminalNej tack, inte för min del har jag sagt ett bra tag nu. Jag har helt legat av mig när det gäller spännande kriminalgåtor. Jag var förtjust förut, men nu var det länge sedan. I julhelgen hamnade jag framför Unge kommisarie Morse och när jag inte orkade resa mig från soffan, blev jag kvar. Och som vanligt är det det brittiska spåret som kan locka mig tillbaka. Sherlock Holmes, Adam Dalgliesh, Hercule Poirot – det är nivån gällande denna genre. Och The Fall som jag fastnade för förra året. Den är bra. Och brittisk. Så i morgon sätter jag mig nog ner för lite brott i England 1966. Och så blickar jag i vanlig ordning mot klassikerutgivningen hos Albert Bonniers där det är deckarklassiker i fokus i vår. Omslagen av pappersvirtousen Fideli Sundqvist är som små konstverk – se detaljer och lite bakom här. Fantastiskt fina och förmodligen det som får mig att greppa en deckare igen. Fin fredag till er!

signature

2 comments

  1. Det börjar redan i dag med “Shetland” efter Ann Cleeves böcker på SVT, efter Skavlan. Hoppas jag kan hålla mig vaken men är som du stor anglofil, så jag hoppas att det hjälper till. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *