Utvalt: 4 * Gyllene

414greigexLiten norsk prinsessa som blir tio år denna dag. Här har man tagit in en känd norsk modefotograf – Sølve Sundsbø – för att ta bilderna, vilket verkar vara en trend i kungahusen runtom Europa. Som betraktare är det bara att tacka och ta emot för ett annat uttryck än de stela klassiska kungliga porträtten. Jag tycker mycket om bilden med lilla Ingrid Alexandra med alla de gyllene ballongerna. Man blir sugen på att försöka sig på en liknande bild med sina egna barn till sommaren. Historien bakom en annan favoritbild i genren finns att läsa om här. För visst är det väl så där även för oss vanliga dödliga? Det är oftast den där spontana bilden, den där som man egentligen inte skulle ta, som blir den allra bästa. Pressfotografi: Norska hovet –  Sølve Sundsbø

414greige2Slutreorna har börjat såväl i vanliga butiker som online. Det är det där allra sista som är kvar nu till 70 %, men har man haft is i magen så går det att göra fina fynd. Jag har klickat hem en kofta från by Malene Birger som jag tittat på innan. När man handlar så här sent på säsongen tycker jag att det är roligast att köpa sådant som går att använda även när det blir lite varmare sedan. Om man finner basplagg i fina vinterkvalitéer som ull kan det vara värt att spara tills nästa säsong, men då krävs det att det verkligen handlar om sådant som utgör stommen i garderoben. Så fynda lugnt – några tankar kring realisationer på bloggen från i somras finns här.

414greige3Jag som nästan alltid går med lackade naglar, brukar ha en neutral period under en tid på vinterhalvåret. Man kanske skulle mjukstarta med nr 101 – Opera Ballerina?

414greige4Mattor är himla klurigt och ofta dyrt tycker jag, som därför stannade till när jag fick syn på RUM 21:s nyhetsbrev med golvprydnader från danska Rug Solid. Rug Solid tillverkar mattor av spill från modeindustrin i en trevlig prisklass. Det finns många olika färger – i dag fastnade ögonen på denna fagra matta i återvunnet beige läder. Dagens fina.

Vi har tydligen kramens dag denna 21:e januari, så kramas på!

signature

9 comments

  1. Vilken underbar bild på sessan! Jag tycker att det känns som igår när hennes föräldrar fick varandra där i kyrkan, kommer alltid att minnas Haakons vackra tal och hur otroligt vacker Mette-Marit var med det fina brudlöpet istället för den vanligare buketten. Nagellacket blev också en favorit, men mattan tycker jag var gräslig, ärligt talat:-) Kram/Tanja

    1. Den dagen minns jag för all tid – det är även min bröllopsdag. Jag var gravid med vår dotter i 28:e veckan och satt och storgrät på vårt hotellrum till Haakons tal. Så vi delar bröllopsdag, Mette-Marit och jag :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *