Första söndagen i februari

514söndagsbildI havet av tulpaner, råkade jag höra ett samtal. Det var några som blev så besvikna över att de vita var slut. Så de gick därifrån, utan några med sig. Det var nästan att jag hade lust att gå efter dem. Ta dem tillbaka. Visa dem alla vackra i toner av orange, rosa och röd. Sådana där dubbla som doftar svagt. Jag blev så glad när jag fann dem där bland alla buntarna. För det är precis sådana som jag tycker allra bäst om. Jag tänker att det är nog bra att kunna tänka om ibland. Att omfamna något annat än det man först tänkte sig. Det är ofta berikande. På många plan.

12 comments

 1. Åh du har så rätt Weronica. Det där är en livssanning du nämner. Jag formulerar den ofta som att tacka ja till livet. Att tacka ja till det som bjuds och inte bara sitta fast i det man hade tänkt sig. Livet glimtar små oväntade erbjudanden som kan visa sig vara pärlor om man tar sig tid att titta efter och vågar lämna den uppgjorda vägen…

 2. Du har så rätt, det finns så mycket vackert om man bara kan se lite utanför de vanliga ramarna. Och jag älskar just mixade tulpanbuketter, det finns något vilt och otämjt över dem!

 3. Så sant, även om jag själv tillhör kategorin “de som har riktigt svårt att tänka om”. Har jag tänkt mig något och det sedan inte blir så slår det liksom nästan slint i huvudet och blir en totallåsning”. Jobbar på det =)
  Kram Jannike

 4. Man kan alltid räkna med tänkvärda texter inne hos dig. Hittade hit när jag sjukskrev mig pga min livskris och ärligt, jag kunde inte ha hittat till en bättre plats. Sökte mig egentligen till något forum av dess slag men de visade sig bara göra sinnet sämre. Härinne lyfts man upp! En dag hoppas jag hitta ut till ljuset. 30+ ska ju inte vara kris liksom…men ack vad tufft det blev bara för att 2:an byttes ut..

  Nåväl, jag ville även fråga vad för font du använder dig av till din header samt texten längst ner “always happy to…”? Kan man ladda hem eller köpa någonstans? Jag är förälskad i den och den blir perfekt till kommande dopinbjudningskort.

  Tack igen för allt ljus du sprider!

  Patricia.

  1. Tack snälla för så fina ord, Pat. Det glädjer mig – så in i den – speciellt efter att ha gått genom en stor livskris jag med. Och jag kom ju ut – dessutom med en 4 framför. Så det finns hopp, lovar!

   Det typsnittet är en betalfont som ingår i den grafiska profil som vi tagit fram för Days & Weekends – jag kan tipsa om Signerica som är en liknade font som finns gratis på t ex Dafont.com. Det skulle bli himla fint på en dopinbjudan! Tack för dina ord!

 5. Och denna dripp-droppande måndag omfamnar jag dina kloka söndagsord!

  Tänk om, tänk rätt, sa någon. Tänk om, tänk så bra det kan bli ändå, säger du. Och jag kan inte annat än att hålla med.

  /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.