Days & Weekends: 7 a week – # 2

Den första måndagen i februari och en rykande färsk 7 a week här hos oss. Håll till godo!

614rightnowVeckans spotlight är coffetable-böcker inom modegenren. Det byggs högar många ställen just nu, vilket är föreståeligt eftersom det är vackra saker som är tacksamma att exponera och att använda i stilleben. Basvara är böcker som Fashion med sitt grafiska omslag, Tom Fords vackra, böcker om Chanel och Kate Moss. Nytillskott till högen i vår, i fin rosa färg, görs bäst med Alexa Chungs It som kom i höstas. Själv skulle jag vilja ha den här fina, som stått på önskelistan länge nu.

614andfabMed tanke på sidenscarfarnas intåg till våren, behöver jag uppdatera mig på att knyta dem chict också. Jag laddade ner Hermès app för ett tag sedan. Nu gäller det att börja träna också, för att få fart på knutarna tills de varmare vindarna når oss på allvar. Även om man inte har orange runt halsen, så finns det mycket fin inspiration att hämta i appen som är gratis.

614theweekendI helgen åt jag årets första semla. Förra året var jag mitt inne i min stora detox denna tid, så inte en enda semla då för min del. Nu tycker jag mig ha funnit en nivå som passar mig mer som en livsstil och i den ingår en semla med bra ingredienser då och då. Jag bakar mina små med Anna Bergenströms klassiska vetedeg (men med dinkelmjöl och råsocker). God var den sannerligen.

614eyesonAlla mina ögon riktades såklart mot Sherlock i lördags. Det är rappt, snyggt och underhållande – som en karamell i februari. Och så är jag mycket förtjust i Benedict Cumberbatch också. En annan favorit är Ralph Fiennes som är aktuell i The Invisable Woman, där han såväl regisserar som spelar huvudrollen som Charles Dickens. Filmen handlar om Dickens hemliga förhållande med den 28 år yngre Ellen “Nelly” Ternan – se fin artikel i amerikanska Vogue här. Filmen får Sverigepremiär senare i vår. Jag kommer definitivt att se den.

614themesongJust nu lyssnar jag mycket på Tove Lo. Hon var strålande i en Regina Spector-cover i På Spåret för några veckor sedan. Den senaste Out of Mind är min themesong för tillfället.

614homesweethome1litenHär hemma blir det lite fokus på väggar igen. Jag måste ta mig i kragen och lämna in tryck för inramning. Så förhoppningsvis -snart på en vägg nära mig – Oskar Perssons ansikte. Persson är även aktuell på Liljevalchs pågående Vårsalong med denna tavla.

614embracetheseasonI fredags var det full snöstorm här och i går hördes fågelsång och takdropp. Det vänder snabbt ibland. Men med den vackra bilden från Heart of Lovikka, tycker jag ändå att vi passar på att vara i vintern nu. Våren den kommer, med all säkerhet. Embrace the Season.

Med detta hoppas jag att ni får en fin start på veckan!

Helenas lista hittar ni här!

signature

10 comments

  1. Åh, jag älskar listor av alla de slag, och efter att ha följt dig några år nu så måste jag säga att dina är oslagbara! Att s.k. coffee table books är så populära nu märks så tydligt. Snyggt, men ibland blir det nästan lite fånigt när man ser att sådana som inte alls varit intresserade innan helt plötsligt har en hel samling eftersom de setts i House of Philia-bloggen… Själv använder jag mig gärna av kokböcker som “snyggböcker”, det finns så många vackra inom den genren:) Ha en fin måndag! Kram/tanja

  2. Lovikka! Dessa vackra vantar har jag i en massa färger – rött, svart, grått och grönt. Fast de är virkade av en lokal förmåga och inköpta i en lokal hantverksbutik, så egentligen är det inte Lovikka, men de liknar dem. Och har förstås en svängande tofs. 😉

    Och Ralph Fiennes (som var i Göteborg alldeles nyss och hämtade sig ett välförtjänt pris)! Han ligger alltid högt på min lista! Och självklart ska det bli spännande att se honom som Dickens också.

    Inredning i all läcker ära, men högst på min lista över “skrytbordsböcker” ligger just nu en utredningsbok, skulle man kanske kunna säga. Mattias Klums “Världar av liv”!

    En fortsatt fin vecka önskar jag Dig, kära W!

    /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *