Days & Weekends: 7 a Week – #3

Vi går in i den andra veckan i februari med vår tredje 7 a week. Väl mött!

714mypreciousBe my Valentine för en äkta anteckningsboksnörd med klassisk brittisk lyx från anrika Smythson. På min stående önskelista står ett knallrosa smycke till skrivbordet och handväskan. Alltid redo att anteckna.

714thebestversionOch Be my Valentine för någon som sockerdetoxat – chokladhjärtan från Renée Voltaire.

714nextdoorJag håller med Frida på Trendenser i spaningen om korallen som it-sak i stilleben anno 2014. På dörren knackar även andra saker från havet på – framförallt snäckorna som började synas extra mycket förra sommaren. I vår finns det många varianter av snäckbollar ute i butikerna och på bloggarna. Love Warriors var i frontlinjen med snäckor. Jag tycker fortfarande att deras snäckhängen är bland de vackraste i genren. Och titta på detta ljuvliga Mermaid-inlägg på deras blogg. Snäckor var det ja.

714mybedsidetablePå tal om alla modeböcker som syns nu – snart kommer Karina Ericsson Wärns nya Banbrytande mode ut. Omslaget har all potential att få ligga framme i snygga bokhögar, men framförallt ser jag fram emot att läsa. “Banbrytande mode handlar om plagg, detaljer, personer och företeelser som haft stor betydelse för modet genom tiderna, som orsakat en förändring, ett före och ett efter. Via väskor, accessoarer och kända designernamn berättar Karina Ericsson Wärn om hur populärkultur, medicinska upptäckter, politiska ideologier och nya levnadssätt fört modet framåt (vilket inte är detsamma som att det alltid blivit bättre”.

714thekitchenMin dotter Anna är ansvarig för Valentinesdesserten på fredag. Hon har högtflygande planer som inkluderar extra allt med rosa frosting och strössel – såklart. I går kom pepparkaksformarna fram för att stansa ut hjärtan, men både hon och sonen tyckte att det var slöseri med kakan att ta ut hjärtan med allt spill som blir. Så mitt bland all min estetik tycks barnen ha fått lite av sin faders praktiska överväganden i dessa frågor. Hjärtan eller ej – en dag att vara lite extra tacksam över de fina som finns kring en. Vacker bild av Nanna/Så fint jag vill.

714gogreen

Det har inte riktigt kickat igång än, men det är nog det lilla som krävs för att tippa mig över till det gröna igen. Det brukar alltid ske i februari, som på en given signal. Inredning inne får stå tillbaka för alla trädgårdsplaner som pockar på. Snart, snart. Vacker bild från fina butiken Garden Flow Shop som firar ettårsjubileum i dagarna. Man kanske skulle investera i en vattenkanna i finaste färgen för att fira att det snart är dags igen.

714amoreJag har läst många hyllningar kring programmet på nöjessidor i tidningar. Förra veckan skrev Helena om ett avsnitt som berört henne mycket. När förkylningen hade mig som mest i sitt garn förra veckan, såg jag ikapp de sända delarna av Jills veranda på SVT Play. Det är bara att stämma in i hyllningskören. Jag trodde sannerligen inte att detta var något för mig, men där är jag glad att säga att jag hade helt fel. Det är sällan jag använder ord som innerlig, men här passar det fint. Ett sällsamt innerligt litet program som sannerligen förstår att ta tillvara på det stora i det lilla. För det mesta lyckas man balansera den hårfina gränsen med att vara en frigjord svensk som sitter och förfasas över inskränkta Rednex i amerikanska Södern. Man finner beröringspunkter, det allmänmänskliga, samtidigt som man inte väjer för att ställa obekväma sanningar till sin spets. På onsdag bänkar jag mig live för att se Marit Bergman på Verandan. Mina varmaste rekommendationer!

714sunshineinmysoulHouse of Cards – säsong 2 – 140214. Hjärta på det.

Med detta hoppas jag att ni får en fin start på veckan!

Helenas lista hittar ni här!

8 comments

 1. Fint, W. Har också läst hyllningarna till Jills veranda, men har inte hunnit titta än. De finns inspelade dock. Nästa så jag skulle behöva en dag hemma och titta ikapp allt i biblioteket … Lyssnade på Värvet med Jill vilket var intressant och redan där kände jag att serien måste ses. Hon har en grymt härlig röst också.

  Och så House of Cards. Äntligen!

 2. Ah vilka fina listor ni gör! Tack!
  Såg ett och ett halvt avsnitt av Jills veranda, mycket bra.

  Åsså HoC season 2 på fredag. Undrar om man kommer bli helt upptagen och uppslukad hela helgen av denna serie?? Men jag har lite hatkärlek till den…

  KRAM!
  /Karin

 3. Åh, är House of Cards tillbaka! Kul! Det har jag längtat efter. Jag gillar också Jills Veranda. Ser verkligen fram emot programmet med Kristian Gidlund.

  Äter du inte socker alls längre? Nyfiken på hur du bar dig åt och hur det känns i kroppen!

 4. Tack snälla du för ALLA fina tips.
  House of Cards har jag aldrig hört talas om, den ska jag söka upp ikväll.

  Kram, Kram Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.