Days & Weekends: 7 a week – # 4

Vi går in i Sportlovsvecka här hos oss. Jag startar med veckans 7 a week. Väl mött!

814rightnowDet är ingen tvekan om vilket språk som dominerar för tillfället när det gäller grafiska tryck på kläder och även på inredningsdetaljer. Det är numera ingen dum idé att ta med en fransk parlör för att tyda de textbudskap som omger oss. Mercis papperspåsar står fortfarande säkert i trendtoppen. Franska är tacksamt med alla sina accenter och specialtecken – och det är ett fantastiskt vackert språk. Vive La France!

814andfabOther Stories har samarbetat med franska smyckesdesignern Lara Melcior i en specialkollektion. Jag tycker mycket om smyckena och hoppas kunna prova dem snart. Titta in hos Seventeen Doors för länkar till artikel om Melciors atelje. Läs även en intervju i Elle här.

814theweekendVi har Weekendprenumeration på DN för tillfället – perfekt att få tidningen fredag-lördag-söndag då det finns mer tid att läsa. Vi hade även SvD ett tag, men där vilar vi nu. Goda nyheter nådde mig genom @karinssurvey på Instagram att SvD:s magasin numera finns för läsning via App-store. Bilagan publiceras genom gratisappen på torsdagar. Denna gång visar Monika Ahlberg upp sin nya bostad. Klick, klick.

814eyesonPå tal om Instagram – en ny favorit för mig där är @baravackrating. Jenny i Skåne har en klassisk, skön stil som tilltalar mig och är en fena på makalösa loppisfynd. Veckans instagramtips.

814themesongBara att maxa volymen och känna energin – min power-themesong just nu.

814homesweethomeAlla mina inredningsögon här hemma befinner sig i vårt matrum för tillfället. Det skall bli ändring på våra trotjänare till hissgardiner i linne från Åhléns är det tänkt. Just nu är mina tankar gröna. Men vilken nyans och vad är finast till blommorna? Hmm – jag klurar vidare. Stora investeringar kräver sitt tankearbete, så är det.

814embracetheseasonTulpanfrossan blev fullständig denna vecka med skojiga och färggranna sorter från såväl mataffär som blomsteraffär samt gåvobukett. Det är bara att passa på och njuta.

Med detta hoppas jag att ni får en fin start på veckan!

Helenas lista hittar ni här!

signature

7 comments

  1. Tack för 7 fina så här på sportlovsstarten:) Håller med franska är så vackert, blev helt kär i Paris när vi var där för 1 år sedan, synd bara att de där 7 åren man läste franska i skolan känns väldigt avlägset;)

    ha en fin dag fina du<3

    1. Anna läser franska nu, så det blir finfin repetition. Någonstans långt där inne finns kunskapen 🙂 Fin dag till dig med!

  2. Härligt inlägg som vanligt och instämmer med Karin LG – roligt att vara med på ett hörn.
    Fin vecka på dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *