Fjärde söndagen i mars

1214söndagSom sagt, det här var helgen då jag mest hängde i mitt favorithörn i matrummet. Mitt annekterande av ett nytt utrymme har fortskridit. Det började med att jag ställde dit fåtöljen med en kudde i. Sedan följde ytterligare en kudde och när jag började sitta och dricka te här på eftermiddagarna, så uppstod behovet av ett litet bord. Då ställde jag dit ett loppisfyndat fyrtiotalsbord med alrotsfanerad skiva som jag haft länge, men som varit lite på drift. Här fann det en plats. Sedan kan jag inte riktigt stoppa där, utan det blir en kruka med blommor i, lite pynt, ytterligare en kudde som jag köpt på Instagrambloppis och en fin anteckningsbok eftersom jag alltid hyser en föreställning om att fånga alla goda idéer jag får var jag än är:). I går kväll fastnade jag i en bok och satte dit en lampa. I morse ställde jag dit en liten tidningskorg. Jag har haft allt på andra ställen sedan tidigare – älskar när man ser på sina saker med nya ögon och de får ny fart i ett nytt sammanhang.

1214söndag1Där vill man sitta som Sir Väs skrev någon på Instagram och lite så är det faktiskt:). Den där ormkroppen som liksom gosar ner sig i vaggan när Robin Hood söver, samtidigt som Prins Johns penningasäckar lindas upp på lina ovanför huvudet. Och så mina blommor som denna vecka är en färgsprakande symfoni som jag måste bevara genom fotografi. Ljuvligheter att spara i minnet.

Hoppas att ni haft en fin helg!

signature

11 comments

  1. Här har du en färglover till! Som bara ville säga att det är så fint allting här. Fint också, att kunna konstatera, att hyacinten har blivit en vårblomma att räkna med – även på våra breddgrader.

    /helena

    1. Tack, kära Helena. Jag tyckte att det doftade jul förut – ur led är tiden liksom – men det är ju alldeles tvärtom på riktigt – och nu tycker jag att det doftar vår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *