Mina tio: Mars

1414månadenstio4Vi har den första torsdagen i april. Jag saluterar mars med Mina tio. Den låga energin i början av månaden, blev till ett klassiskt vårskrik på slutet. På bloggen tycker jag att ett av mina finare inlägg för månaden var detta med Min inspiration. Tack för denna gång, mars. April – jag välkomnar dig fullt ut.

1414månadenstio1Mitt blomfrossande fortsatte i mars. Såklart. De är min främsta frestelse, de där hinkarna med snittblommor. Allra roligast är att sätta ihop egna kombinationer. I mars blev det mycket vilt, oborstat och färgglatt i gladpiller till buketter.

Vi var sjuka en del. Sonen och jag. Vi låg med varsin padda och tittade på serier när vi inte mäktade med så mycket annat. Mitt främsta marsminne blir bekantskapen med den oemåtståndlige Doc Martin på Netflix, efter tips av Helena. Som sagt – “Jag älskar, älskar brittiska puttriga serier där tiden tycks stå stilla bland excentriska människor. Här har vi dessutom en vass doktor med en torr humor och livsfilosofi som gör det hela oemotståndligt. Put the Kettle on please! And bring me some scones!”

1414månadenstio8När man tar fram sin trenchcoat – ja, då är det vår! Jag älskar det klassiska plagget som aldrig går ur tiden. Jag var på gång att investera ett år i en med rutigt foder, men jag kom aldrig så långt. Men någon vår. Då skall jag slå till – och tömma mitt klädkonto…

1414månadenstio3Inredningsmässigt var detta månaden då Adnet och jag äntligen sa hej till varandra på riktigt. En utsmyckning för hemmet att leva med för all tid. Jag har fortfarande svårt att se mig mätt på den. Den är helt enkelt så himla fin där den hänger bland blommorna.

1414månadenstio6Tulpaner, tulpaner, tulpaner. I alla former och färger. Det är allra roligast nu när säsongen börjar närma sig sitt slut och man kan finna primadonnor mitt bland de enkla blombuntarna som säljs i hinkar i mataffären.

1414månadenstio5I mars firade jag årsdagen av min detoxavslutning förra året. Jag är så himla glad över att jag tog steget till denna livsstilsförändring. Ett år senare är jag kvar i flowet och där planerar jag att stanna resten av livet om allt vill sig väl. Så sant som det är sagt – Enjoy yourself. It is later than you think.

Några nya kategorier såg ljuset här på bloggen. Jag tänker alltid framåt. Om ni har några idéer kring vad ni skulle vilja se mer av – shoot. Det är alltid utvecklande och inspirerande att höra.

1414månadenstio7Månadens themesong kom sent, men oj så jag gillar den. Jag fortsätter att lyssna på den och tar till mig den våriga hoppfyllda texten som känns fin som ledord framåt.

1414månadenstio2Påskkänslorna började komma med våriga kransar till dörrarna. Nu brassar jag snart på med färgexplosion här hemma. Älskar påsken.

1414månadenstio11Vink. Vink. Du är så välkommen, kära vår.

1414månadenstioFör det var ju under den där sista helgen i mars som man fick hopp om livet igen. Våren kändes i varendaste liten del av kroppen. Ljuvligt.

1414månadenstio13

signature

7 comments

    1. De är köpta lokalt här i Linköping – på Buketten vid Gyllen – men jag har sett dem hos andra på Instagram, så de finns säkerligen även på andra ställen över landet. Jag köpte dem i en blomsteraffär, så det är kanske där man skall hålla utkik. Visst är de fina!

  1. Kul med en tillbakablick!

    Måste även säga att fotot i inlägget längre ner om fotoutmaningen på Instagram är så himla fint.

  2. Vilken fin tillbakablick. Älskar de vackra tulpanerna, särskilt i kombination med hyacinter. Och så var jag bara tvungen att gå tillbaka och läsa din detoxresa. Grattis på årsdagen. Har själv trillat tillbaka till kvällsmackan. Men det är dags att vända tillbaka in på lyckliga vägen… Tack för din blogg. Trevlig helg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *