Skira stämningar

1914romantikNär det vackra vädret gick lite på paus under långhelgen, kom jag in i ett riktigt rensarflow. Det ligger lite i årstidsskiftningen som pågår nu. Man rustar för uteliv och vill ha less is more inomhus. Sommarlivet skall vara enkelt – bort med högar, tunga textilier, travar av tidskrifter, dammiga stilleben – in med en skir stämning som jag faller för precis som alltid denna tid på året. Jag är aldrig så romantisk i min inredning som just precis nu. Jag faller för det sirliga och det skira. Inte för att jag gör några större förändringar här hemma – det handlar mer om små subtila förskjutningar och säsongsmarkörer. Det är sådant som jag tycker om. Tre loppisfynd från senaste tiden har i denna anda kommit upp i sovrummet. Solspegeln – åh den är så fin – handlade jag på en Instagrambloppis, det lilla guldlövet och den maxade vasen fann sin väg till mig genom Myrorna förra veckan för fyrtio riksdaler för båda.

1914romantik2När jag går in i secondhandaffärer är det egentligen endast magkänslan som styr. Jag faller för vackra saker och allra bäst är det om jag redan från början kan se saken framför mig hemma hos oss. Jag tänkte mig det guldöverdragna brittiska porslinslövet i sovrummet som en förvaring för sådant lite på drift på nattygsbordet. Och där tycker jag om det.

1914romantik1Sängen har fått vita linnelakan. Jag har svårt att få nog av allsköns blomster – i vanlig ordning. Försommarblommor och sådant som jag plockar i trädgården och sätter i olika vaser – doften av luktärt och narcissen Thalia söver mig varje kväll.

1914romantik4Sol på väggen, även de molnigaste av dagar. Ett riktigt utropstecken är den, den lilla spegeln.

1914romantik3Med hopp om en fin start på veckan!

5 comments

  1. Allt är guld som glänser och glimmar! Nåja. 😉 Men vackert vackert är det! Grattis till läckra second handfynd! Guldkrokens roliga, men ofta undanskuffade, saker är rara. Själv har jag ju min guldiga ananas som jag köpte för en guldig! tia låååångt innan ananas-hypen satte in.

    Du påminner mig om att plocka fram min ljusblåa päron-guldkroken-vas i ljuset igen. Och att MIN solspegel borde kommit upp på en vägg för flera år sedan. Tack för påminnelser och vackert inlägg!

    /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.