Fokus: Väggsmycken

Efter att tavelväggen är etablerad med posters för alla som slagord, är det kanske inte konstigt att vi ser fler och fler väggsmycken som komplement till det inramade.

5114trendpåväggen1

I samma anda har speglarna varit i fokus. Precis som jag anade i början av året har vi se det definitiva genombrottet för klassiska solspeglar som här hos norska Fru Fly. Själv har jag en liten sol i sovrummet och nu även en väggdekoration i vardagsrummet.

5114trendpåväggenDen moderna varianten av ordspråksbroderiet för köksväggen av Ashley Brown Durand/Mokkasin har synts mycket i år. I en tidning såg jag att Lagerhaus är på gång med en liknande variant, vilket talar för att dessa banners kommer på bred front.

5114trendpåväggen2DIY-trenden när det gäller makramé och nu även att väva sina egna väggbonader har bara tagit sin början – Workshops för den hugade på gång i Stockholm. På andrahandsmarknaden börjar priserna på 70-talets bonader stiga. I höst har vi bland annat sett denna hos Trendenser och de här från Le Kiosk.

5114trendpåväggen3Och så lampetterna då. De är på gång ordentligt igen. Själv hoppas jag som sagt att tomten kommer med den här klassikern till mig – det vackraste väggsmycket av dem alla.

7 comments

  1. Jag väntade i 7 månader på att Svenskt Tenn äntligen skulle börja sälja sitt julsortiment för däribland ingick den vackra bladkransen av mässing som jag trånat efter. Nu är den största modellen inköpt och kommer hänga på min vägg i vardagsrummet året om. Lycka:-).

  2. Så mycket fint! Är också himla sugen på lampetten, så vansinnigt fin.
    Exakt den spegeln har jag över öppna spisen i vårt vardagsrum, vi säljer dem och andra solspeglar i våra butiker, en riktig klassiker som blivit poppis igen. Ha en fin kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published.