Årets första trädgårdbukett

2014trädgårdsbuketten

Nu kunde jag inte hålla mig längre. Det bara regnar där ute, så jag tar in några blommor för att njuta av. Det kan tyckas lyxigt att klippa tulpaner som blommar i rabatterna, men detta år kan jag unna mig det efter att ha planterat många lökar i höstas. Här syns fem sorters tulpaner bland blad av stjärnflocka och julros samt kvistar av murgröna och rosmarin. Lycka i handen.

signature

10 comments

 1. Vilken fin bukett! Härlig inspiration här inne som alltid =). Undrar vad du köper dina tulpanlökar. Köpte fina lökar förra året med de verkar inte vilja blomma iår. Mvh Emelie

  1. Tack, Emelie! I höstas köpte jag lökar från lite olika ställen – många kommer från halva priset på Plantagen, men även några varianter från Zetas. Jag har hittills inte haft så mycket koll på tulpaner, men märker att intresset växer för varje år, så inför hösten har jag tänkt att botanisera lite mera. Det där med återblomning är klurigt. En del blommar om – andra gör det inte. Ofta är lökarna ganska hårt uppdrivna, så de nästan får betraktas som engångsblommande. Sedan handlar det väl en del om gödsling och om hur man behandlar dem efter att de blommat. Bara blomman skall ju klippas av egentligen och allt annat får vissna ner och ge näring till löken. Förra året blev jag otålig och klippte bort ganska mycket och det är väl egentligen ingen lysande idé.

 2. The story ends with the closet monsters turning to comedians as a result of laughter generated more energy.
  Many books have been written about people being taken up to
  Heaven, while others had the misfortune of visiting hell.

  Numerous famed, non-tropical dive sites experience high levels
  of activity from locals and tourists alike.

  Feel free to surf to my blog post :: cheat monster legends hack tool

 3. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring
  on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you
  share some stories/information. I know my viewers would enjoy your work.
  If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e
  mail.

  Here is my blog :: legal lawyers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *