Fabriken: Duka fint

2014fabriken1Fabriken har tema Duka fint denna torsdag. Mitt bidrag blir ett slags tal om att se det vackra i de små sakerna. Det är inte alltid kristallglasen och linneduken som gör det hela, utan det gäller att se det vackra i vardagen. Jag gör större dukningar ibland och tycker att det är roligt, men framförallt skapar jag små hörn av det vackra mitt i där jag är för ögonblicket. Jag är en sådan som drar runt på det vackra. Övriga familjen brukar skratta åt mig när jag bär blombuketter runt om i huset för att kunna njuta dem där jag befinner mig just där och då. På mina brickor som jag bär ut finns det nästan alltid en liten bukett att ha på bordet där jag sätter mig ner. Så en hyllning av att göra fint liksom mitt i.

2014fabriken2En annan hjärtefråga är att ta ur sina vackra saker i skåpen och använda dem. Jag har lagrat finserviser till speciella tillfällen förut, men det är det slut med.

2014fabriken3Fram med allt fint – om det så bara gäller att sätta sig ner en stund när man håller på ute i trädgården. Lite flädersaft i en fin bringare och ett vackert glas blir till något särskilt i ögonblicket.

2014fabriken4För tillfället bär jag runt på denna bukett – trädgårdsfynd pimpade med en pion från blomsteraffären. Det är så här jag tycker att det är som allra vackrast.

2014fabriken5Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

11 comments

  1. Å Weronica, vem gör väl det där finare än du? Dina bilder är magisksa och dina finheter likaså. Underbart inlägg. Och pionen! Älskar!

  2. Så vackert och helt rätt, ta fram finporslin och glas! Njut av det fina även en “grå” vardag.

  3. Du är en av mina smygidoler. Du är så vacker i ditt bildspråk och så olik mig och mitt. Ändå känns orden som om vi kunde dela dem. Fast du är lite mer:) Jag gillar. Punkt slut.

    kram | tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *