Efter Bloggforum

Nu är jag hemma igen efter två intensiva dagar i Göteborg med Bloggforum 2014. Tusen tack Frida på Trendenser och Helén för ett arrangemang utöver det vanliga på Scandic Rubinen. Trots att jag är gammal bloggräv, så var det första gången jag åkte i väg på ett sådant evenemang. Jag har helt enkelt inte känt mig redo, men av olika anledningar visste jag att nu var det dags. Man blir ödmjuk i ett sammanhang som detta och en smula nostalgisk – tack till alla er läsare som varit med mig under åren och följt såväl min bloggresa som min personliga väg framåt. Ni har varit en del i att få mig att se utanför min komfortabla zon och att växa.

2114bloggforum4I dag sitter jag mest i min hörna här hemma och samlar tankarna. Jag tittar på mina anteckningar, drar nya pilar och tänker på framtiden. Den känns ljus. Och spännande. Det var så himla kul att träffa alla bloggare (se en deltagarlista här)  i verkliga livet. Jag hann inte prata med alla sextio, men många fina möten blev det under dessa dagar. Jag kände en stark samlad kraft hos oss alla. En rörelse framåt. En mäktig känsla.

2114bloggforum5Medan jag tänker på alla människor jag mött, packar jag upp en sällan skådad samling finheter som Helén samlat ihop till oss på eventet. Tre favoriter fann sin väg till mitt bord vid hörnan – Ljusstaken av Maria Berntsen/Holmegaard, klassiska Kastehelmi/Iittala och en unik glasfigur av Bertil Vallien från Kosta Boda.

2114bloggforum6Vackra saker på bordet – tusen tack för allt fint!

2114bloggforum3Jag blev himla glad över printet Martas Klöver från Fine Little Day/Miniroom. Även om jag smickrar mig själv med att ha ganska stor koll på saker som finns därute, så var detta en nyhet för mig. Min mamma älskar rödklöver, så jag har starka barndomsminnen av ett hus fullt med buketter när det var säsong. Nu fick jag omedelbar sommarkänsla av trycket hemma hos oss, där blommorna trivs alldeles utmärkt ihop med Josef Franks slingrande mönstermatta.

Jag känner att jag kommer att återkomma till dessa dagar på olika sätt här på bloggen. Jag är uppfylld av alla möten, inte minst från i går då jag upplevde ett försommarfagert Göteborg med Ann-Charlotte från bloggen Stiliga Hem. Att upptäcka varandra i verkliga livet efter lång digital kontakt och att finna en vän sådär en måndag känns fint. För er som vill ha rapporter och bilder från plats finns det redan många fina därute – bland annat hos några av mina bloggfavoriter som Emma på by Emma, Tina på Peppar & Vanilj och Frida på Trendenser. Kika annars in på sidan Bloggforum 2014. Det lär komma mycket mer de närmaste dagarna, så jag fyller på med länkar sedan.

Det sägs att sommaren är på väg. Så där på allvar. Jag har en sådan skön känsla i mig.

12 comments

  1. Passade ju super där! Så roligt att äntligen fått träffa dig, det måste vi som sagt verkligen göra om:)
    Varma kramar Åsa

  2. Hej! Jag har läst dig i många år men sällan eller aldrig kommenterat. Nu måste jag! Vilken härlig text! Så sprudlande och varm och ja, lycklig! Jag kunde läsa mig till att du har en sådan skön känsla inom dig:)

  3. Å vilka finingar ni fick! Printet är ju underbart fint. Och passar så bra där på finaste tapeten. Jag fick ju en inbjudan och blev så rysligt glad för den. Men så kunde jag inte åka. Typiskt för oj vad gärna jag hade velat träffa er alla. Klickar mig runt nu och insuper känslan i alla fall. Kram till dig! Och å vad avis jag är på er Gotlandsresa till sommaren.

  4. Ja, det var sannerligen fantastiskt kul att få en ny vän efter lång digital vänskap. så lätt det var att strosa runt. Vi vet ju att vi gillar lite samma grejer. Varmaste hälsningar

  5. Låter som ett fantastiskt tillfälle med mycket inspiration och väckta tankar. Det är verkligen givande med sådana dagar. Ska bli roligt att följa dina tankar från dagarna.

    Tavlan är ljuvlig – och speciellt där, på din fina vägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.