Fredagssvepet vecka 21/14

Har hon blivit alldeles tokig i värmen, kan man undra. Ja, vete sjutton om det är solsting eller inte, men dagen till ära skakas det fram ett klassiskt svep igen. Det kan nog vara så att både jag och ni har vårdat denna kategori lite extra i tanken och ibland kanske man inte skall ändra på ett vinnande koncept. Eller? Vi får se vad framtiden utvisar – kanske behövdes det en liten paus för att finna tillbaka till glädjen – håll till godo med det 122:a inlägget i denna klassiska bloggkategori!

Det danska kungahuset är i frontlinjen när det gäller att visa ett annat bildspråk än de klassiska kungliga porträtten. Senast i raden fick man sig till livs vackra bilder till Kronprinsparets tioåriga bröllopsdag förra veckan.Vackert. Fotografi: Danska Kungahuset – Pressbild.

2114fredag5

Att besöka ett ställe som Rum för Papper i Göteborg är alldeles fantastiskt och så himla frestande för en nörd av min kaliber. Vad jag köpte där i måndags visar jag en annan dag. Jag stod och bläddrade bland tingen från Rifle Paper. Det fanns inte precis de anteckningsböckerna som jag var intresserad av, men i dag fann jag dem lokalt. Hela kollektionen av Garance Doré med modeillustrationer som bas är bara så galant.

2114fredagPassa på och fyll upp necessären med klassiska favoriter på Åhléns denna helg. Åhléns har en del riktade kampanjer på Instagram denna vår – intressant att se hur de sociala medierna på olika sätt börjar användas mer och mer i marknadsföring –  och mig lyckades de locka dit i dag för att ladda upp med den här krämen som jag använder dagligen till halva priset. Necessär från Svenskt Tenn.

2114fredag4Det är fint med sådana där plagg som man vet att man alltid trivs i, oavsett sammanhang. De kan kläs upp och kläs ner beroende på tillfälle och bildar den där nödvändiga basen i garderoben. För mig just nu är det denna klänning  från Vintage by Fé. Inte alls omöjligt att jag kommer att bo i den i sommar.

2114fredag7I vår och sommar syns den klassiska Bucketbag prcis överallt. Jag hade den för många år sedan, men efter att ögat har vilat ett bra tag nu, så känns den rolig igen. En av de finaste har Yvonne Koné gjort. Ja tack.

2114fredag1Jag har inte varit så himla förtjust i Vipps designsamarbeten tidigare, med undantag från det med franska Merci i höstas, men vårens team med Bodie & Fou känns himla rätt. Denna vecka har man haft en Popup-shop och de tryck som har sålts där är riktigt fina.

2114fredag3

Veckans fredagstoner.

2114fredag9Jag blev förtjust i trycket Martas klöver som jag visade i tisdags, och hur fint är inte denna kusin – Martas sommar ?! Fotografi: Fine Little Day.

2114fredag6Det gäller att slå an en ton hos kräsna inredningsbloggare, om man skall få genklang i flödet efter ett event som Bloggforum förra helgen. Något som synts extra i veckan är ljusstaken från Holmegaard. På bilden står den ståtligt i Krickelins växthus. Jag visade den här i tisdags. Kika även in hos bland annat inredningsbloggarna My Casa, Hannas inspo, By Emma, Tess Montgomery och Seventeendoors. Veckans blogghit utan konkurrens.

2114fredag8

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

24 comments

 1. Underbara syréner! Den där ljusstaken är min favorit också, jag hade den till kalenderljuset i adventstid blanda annat. Jag blir sugen på att skaffa ett svart ljus till den nu 🙂 Härligt med ett svep! Trevlig helg!

  1. Ja, syréntiden är ljuvlig! Det gäller att njuta medan det varar! Skoj att se en produkt i så många olika sammanhang tycker jag. Kul att du gillar! Fin helg till dig med!

 2. Tack för härligt solsting 🙂
  Välkommet är det kära svepet på fredagar. Ha en fin sådan W!

  Tack för tips om ljusstaken från Holmegaard. Fick bli en sådan till en kvinnlig jubilar som vi ska besöka i sitt nya sommarhus i Båstad imorgon. Kram Lisa

  1. Lisa – så roligt med feedback på svepet och skoj att du hejar på mig! Tack! Låter väl härligt med en tripp till Båstad – ha det så fint! Kram

 3. Jag köpte hem bodylotion och duschkräm från Clarins, men efter att ha läst innehållsförteckningen fick dom åka tillbaka till afärren igen. Deras produkter innehåller tyvärr en hel del farliga produkter och är inte ett dugg ekologiska som en del säger. Numera använder jag enbart produkter som är ekologiska och Dermalogica till ansiktet.
  Mvh Monica

  1. Monica – absolut en viktig fråga. Jag har inte stenkoll på Clarins innehållsförteckningar – gillar deras deo och Beauty Flash Balm – men det finns alltid anledning att se över sina rutiner. Dermalogica är min stora favorit – använder allt därifrån efter Beauty Flash:) Fin helg till dig!

 4. Härligt Weronica, älskar ju som alla andra ditt fredagssvep <3
  Gillade verkligen den svarta klänningen, du var väldigt, väldigt snygg i den förstår mycket väl att du kommer bo i den i sommar, såå snygg!

  Önskar dig en riktigt fin fredagskväll, så GLAD att jag träffat dig irl.
  Kramar åsa

 5. JAAAAA! Ett fredagssvep, whoop whoop! Bilden på de kungliga danska går ju inte av för hackor.
  Och Vintage by Fe-klänningen är ju superb!
  Trevlig helg!

 6. Kan inte låta bli att jubla lite över att fredagssvepet gör comeback 🙂 Du gör det så bra Weronica, du är helt enkelt bäst!

 7. Åååh, vad glad jag blev när jag såg rubriken “fredagssvep”!!:) En klassiker i bloggvärlden jue:) Nu blev jag så nyfiken på vad du handlade på Rum för papper (en favorit även för mig) , så jag ser fram emot det inlägget:)

  Och om man får önska framtida inlägg: vi har just köpt hus som vi flyttar in i sommar. Tänkte gå från det grafiska vardagsrummet vi har idag till något mer “romantiskt”. Tror att det får bli Boråstapeters Pigkammaren i begie och blått. Nu finular jag på tavlor, längtar efter något som inte är svartvitt och inte består av ord, utan något annat. Jag gillar din stil mycket så jag ser gärna fler av dina favoritillustrationer. Ja lite vägginspo helt enkelt:)

  Ha en fin helg!! kram/tanja

 8. Härligt! Fredagssvepen är allra bäst! Så inspirerande och känns som lite av ett Glossy magazine. Nu hoppas vi på högtryck även nästa fredag!
  Ha en skön helg! /Anna

 9. Lite sen som vanligt…men sällar mig till hyllningskören, det gör jag! Fredagssvep på en lördag verkar vara min melodi. 😉 Men jag vill bara påpeka, lite försynt, att jag tycker om de “mer överraskande” bloggposterna också – även om svepen är välarbetade och fina. “W-branding” på hög nivå liksom!

  Hoppas du mår bra – trots solsting. 🙂

  /helena

 10. Men alltså. Dina fredagssvep. Vi går ju och väntar på dem (fast det är helt okej om de inte kommer varje vecka). När de väl kommer är de ALLTID efterlängtade och ett så klassiskt inslag hos dig som jag verkligen hoppas blir kvar. Även detta svep underbart. Måste kolla in de där blomster-trycken tror jag. Fortsatt fin helg till dig!

 11. Underbart fredagssvep, som vanligt. Du är så himla säker i dina svep. Den där klänningen såg verkligen intressant ut, jag vill bygga en basgarderob nu, med klassiker som går att använda vid olika tillfällen och där skulle ju klänningen kvala in fint.

  Kram Victoria

 12. Jag älskar också dina svep! De är en jättestor inspiration och jag blir superglad om du vill ta upp dem igen.. kram kram ch fin helg <3

 13. Konstigt, tänkte precis häromdagen att “Tänk om fredagssvepen ändå kunde komma tillbaka”! Vips, så blev det så! Härligt! Är förresten urdålig på att kommentera men ska försöka bättra mig! Fin kväll till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *