Odling

2216odlingJag blir alltid vemodig när syrénerna börjar blomma över. Doften är så sammanlänkad med förväntningar och känslan av att allt ligger framför en. En liten flicka som kisar mot solen i skolavslutningsklänning med en bukett i händerna. I det gröna går allt i cykler. En evig påminnelse om att njuta av det som är just precis nu. Något går i vila, något är i sin linda. Fint att tänka på när man planerar sin trädgård.  I min nya odlingshörna är allt i början.

2216odling1Dahliorna har gottat sig inne i sju veckor med viss omskolning på slutet. Nu är de utflyttade i verkligheten. De har fått en ganska tuff start med friska vindar och gassande sol, men de brukar klara det med visst stöd.

2216odling2Här har barnens studsmatta huserat, men nu blir det blommor istället. Med idogt bistånd blev det en stor kvadrat som omgärdas av stockar. Vi funderade först på fler pallkragar, men den här lösningen a´la klassiskt köksland känns fin för platsen. I mitten har vi lagt tre trampstenar där vi planterat några kryddor och lavendel för att få till lite grönska innan det andra kommer igång. I armeringsnätet är det tänkt att det skall klättra luktärtor senare i sommar.

2216odling3Jag blir precis lika fylld av glädje varendaste år. Frösådden inne blev ett misslyckande minst sagt – jag försöker igen nästa vår – men här ute kommer de på rad. Traktens katter tyckte lite för mycket om denna plats, så vi fick raskt lägga hönsnät över hela härligheten.

2216odling5Avenbokhäcken som vi planterade för två år sedan är riktigt grön och fin i år.

2216odling4Vi har även äntligen tagit tag i projektet att plantera om en agave. Den hade alldeles för lite jord och många sidoskott, men nu är den befriad och vi fick fem plantor som får stå på tillväxt här. Det roliga med dessa är att de kommer från just en sidoplanta till en stor gammal agave som stod på en gård där min pappa arbetade en gång i tiden. Jag tänker att det blir himla fint framför växthuset sedan – och speciellt med växter som bär på en historia.

2216odling6Jo, där står hon – Rebeccas World. Här planterade jag knölen i april. Jag hoppas att jag kan visa en blomstrande del av trädgården senare i sommar.

Den första dagen i den första sommarmånaden.

signature

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *