Så börjar det

4614minigranI går var vi på makens föräldramarker för det traditionsenliga inhämtandet av mossa, ris och granar. Jag njuter maximalt av denna tid innan advent – en av mina säsongsfavoriter under hela året. Jag tycker mig ha läst många reservationer på bloggar och instagram om att det känns alldeles för tidigt att köpa hem dessa blommor och sätta upp dem. Jag tycker precis tvärtom. Det är väl på tiden att vi återerövrar lite mer tid att glänsa för dessa ljuvligheter. Den där tanken om att ha en amaryllis som skall slå ut lagom till jul – nej den är ingenting för mig. Jag kan i så fall bli mer konservativ när det gäller tulpanens säsong som numera startar i oktober. Där hyser jag, än så länge, motstånd och vill ha mina första som jultulpaner eller vita till nyår. Själv tog jag in en liten minigran i går. Nu skall man inte gå ut och ta upp dessa hur som helst – de skall ju växa upp till nya granar – men om man frågar snällt finns det hopp om att få ta där de växer tätt och ändå behöver gallras ut. I Carina Seth Anderssons karaff ståtar den i vårt matrum – med bud om kommande tider. Som sagt. Adventsförväntan. Det är fina saker det.

signature

16 comments

 1. Heeeej! Första gången jag kikar in till dig. Möts av en underbart skön bild och härlig text. Här kikar jag in fler gånger, definitivt. Får jag vara nyfiken och fråga vad du jobbar med?

  Vi “ses” igen!

 2. Får ju erkänna att jag är en av dem som åtminstone försöker hålla lite på det där med att börja julstöka redan i november. Men efter att ha läst ditt fina inlägg är det nästan så att jag känner mig lite “omvänd”. Med meningen “…lite mer tid att glänsa för dessa ljuvligheter” övertygade du mig om att julstöket gärna får börja pronto 🙂

  Tack för en ständigt välskriven och inspirerande blogg!!

 3. Hejhej!
  Så fint det är alltihop. Älskar tapeten! Och de genombrutna ljuslyktorna – vart kommer de ifrån?
  Tack för en fin blogg och mycket inspiration.

 4. Jag håller helt med dig. Min filosofi är; varför inte göra det mesta av det bästa? Julen och allt som hör där till (advent, lucia, pynt, bak, lukter) varar traditionellt så kort tid, så varför inte öka på lite gran(n)? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *