Stjärnor, möten och minnen

Visst är det väl lite märkligt hur det kan bli ibland ändå? Innan den åttonde april  hade jag inte varit i Göteborg på många långa år. I förra veckan räknade jag in mitt sjätte besök på drygt ett halvår. Olika omständigheter har fört mig till staden och jag har kommit att tycka så mycket om den. Nya vänner, Håkan Hellström, gator som börjar kännas bekanta och spirande kreativa projekt som formas framåt. What´s not to like liksom. Och i fredags sken solen på oss – mig och Tina. Den där efterlängtade novembersolen som man knappt sett denna grå månad. Ett tecken så gott som något.

4914gbgPå agendan stod mest arbete för Decor Life – läs mer om en del av resan ur det perspektivet här – men även en pressfrukost och en invigning. När damerna på Photowall sade att vi skulle pyssla med Team Hawaii:s tapeter och göra egna julstjärnor skakade jag på huvudet. Pyssel är inte min starka sida alls om det inte är blommor involverade, men ser ni? Lite medtagen av tågfärden hem, men ändå en stjärna. Jag spricker lite av stolthet när jag ser den faktiskt :). Fina möten där på frukosten med bland annat By Emma och Martinreda och hela resan fortsatte i den stilen. När jag tänder Kajsa Cramers små ljuskoppar här hemma kommer jag alltid att tänka på Anyhow-Elisabeth som stod där bakom disken på Market 29 i Haga och sa så himla fina saker med sitt smittande leende. Och min kära vän Lisa som med sin cykel är Göteborg mer än något annat för mig. Och Le Kiosk. Som hade smyginvigning av sitt showroom på Sveagatan. Alltså fina Nanna och Nina. I den lokalen. Kan inte bli så mycket bättre.

4914gbg1Den klara höga lite kyliga luften, snitthyacinterna inne på Blomrum, belysningen över gatorna som sken i mörkret, smaken av saffran – jag fick en härlig känsla i kroppen av Advents- och juletid. Inne i Le Kiosk:s lokal var det pyntat med säsongens växter och bland massor av ljus var det inte svårt att få feeling.

4914gbg2Jag blev så himla smittad av ena halvan av Le Kiosk, Nina, och hennes entusiasm och passion. Vi hade långa samtal om varumärkesstrategier, kvalitet, småskalighet och sådant som varar över tid när det tillfälliga har blåst över. Även om jag inte driver en webbutik, fanns det så många beröringspunkter, tankar och energier som jag tog med mig därifrån. Det var nästan omöjligt uppdrag att välja någonting att ta med sig hem, men det blev till slut denna dam som har varit med mig i tanken en längre tid. Jag tycker som bekant mycket om att krydda ett ting med en historia, så när dessa ögon framöver tittar ner på mig från väggen kommer jag minnas ett sådant fint möte i Göteborg i slutet av november tjugohundrafjorton. När jag kom hem i fredags sjöng Maia Hirasawa You´re the inspiration i På spåret. Jag är så tacksam för alla fina sammanhang jag fått möjlighet att vara i den senaste tiden. Hjärta på det. 

Läs även om Göteborg inne hos Decor Life.

signature

5 comments

  1. Så fint du har sammanfattat din senaste Gbg-vistelse! Nu måtte du snart ha klippkort på det där Göteborgståget månne 😉 😉
    Så roligt att jag var med där på ett litet litet hörn på den allra första resa till Götet i år!
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *