Inspirera mig: Blanka blad

215inspireramigtomt3Jo visst är det känslorna in på det nya året som gör att man dras till de blanka bladen – inte bara i kalendrar och anteckningsböcker – utan även inredningsmässigt. Cirkeln är sluten när man plockar bort julpyntet som omslutit hemmet. Ljuset återvänder. Det får gärna vara tomt ett tag medan man tänker på vad man skulle vilja göra hemmavid. Små och stora förändringar, eller intet mer än en bukett tulpaner. Men visst är det en speciell tid nu med många tankar. Jag är som bekant långt ifrån minimalist i min stil, men just precis nu i början av januari dras en del av mig till tomheten. Jag vilar i bilderna från sekelskiftesvåningen i Malmö från Bolaget genom Trendenser.

215inspireramigtomt2Sedan går jag vidare till Observatoriegatan från Fantastic Frank genom Seventeen Doors. Tacksamt att ta fram detaljer i objekt som dessa, istället för tidstypisk homestaging. Dessa två klickraketer borgar säkerligen för begynnelsen av en ny trend.

215inspireramigtomt4
Hemmavid njuter jag av mina senaste skatter från sakletarturer på secondhand. Två tunga konstglasvaser från 60-talet av Bengt Edenfalk för Skruf för en tjuga styck. Just dessa enkla geometriska former känner jag mig så inspirerad av för tillfället och så fångar de ljuset på ett fantastiskt sätt.

7 comments

  1. Du fångar det på pricken! jag är totalt less av att se lägenheter stylas till interiörutställningar – eller inredas med hjälp av dator. Tillbaka till det tomma, till arkitektur och byggmässiga värden, inte pynt.

  2. Ja, det är skönt att vila ett tag i tomhet. Och sen fylla tomheten med något som känns nytt och spännande!
    Grattis till fynden!! Inser att jag har en likadan som den lägre i ett skåp…

  3. Har precis hittat hit, vilken trevlig blogg! Tror absolut att vi behöver den där tomheten för att ladda om. Både vår själ och vårt intryck är nog i behov av lite vila då och då.

Leave a Reply

Your email address will not be published.