Årets första trädgårdsbukett

2015åretsförsta3
Härmed inleder jag säsongen för trädgårdsbuketter. Visst har jag plockat in smått tidigare, men det är först nu det finns material till de där spretiga omfångsrika buketterna som jag älskar. I dag blir tulpaner basen – fransiga, papegojiga, fyllda – påminn mig om att jag skall peta ner massor av lökar i höst när det tar emot. De sista Thaliorna blommar med sin ljuvliga doft. Syrénerna är på gång. Det gröna är bland annat daggkåpa, blad av stjärnflocka och julros. Nu känner jag våren i mig så där på riktigt!

2015åretsförsta1

Fin start på veckan till er!

9 comments

 1. Vilken vacker bukett! Att blommorna kommit så långt redan i din trädgård, härligt!

 2. Fantastiskt! Beundrar att du planerat din trädgård så väl att du kan plocka in något så fint och maffigt (redan!)

 3. Vet knappt hur jag skall uttrycka mig mer än åååhhh!
  Så avundsglad jag är för dig och alltid lika roligt att få se dina ljuvliga kombinationer.

 4. Åh, kan man säga annat än åh när buketten är så ljuvlig? Nä. 😉

  Andra bloggen i rad som fångar mig med grönskande fägring nu. Och vilken fägring sen! Självodlat måste vara bäst (säger hon med en liten rufsig tuva utanför fönstret). Jodå, jag kan skymta en pärlhyacint minsann och en matchande blå blomma på min vinca därute. Så det så. Tack för att du delar din trädgårdsprakt (och trädgårdsfunderingar) även med oss som mest har mossa…

  /helena

 5. Vilken underbar bukett, gillar färgerna och formerna så mycket! Vi kan väl påminna varandra om tulpanerna i höst? Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.