Days & Weekends: Månadens lista – Maj

Vi har den första dagen i juni månad i dag. Jag säger au revoir till maj med månadens lista, som är en egen version av Tant Johannas. Håll till godo.

OUTFIT

Jo, man skulle nog önska att det var någon svepande lång kjol eller några öppna skor som var på agendan här, men denna kalla maj var det fortfarande trenchcoat som gällde – med en kofta under. Favoritbild med bland annat Stella Tennant från Vogue 2006.

ORD

2315majlista5En månad med mycket gott och ont. Som det är ibland. Livet. Garance Doré/Rifle Paper.

VINTAGE

2315majlista8Nix, jag har inte sprungit på någon lampfot från Svenskt Tenn, men med tanke på min spaning här blev jag mycket glad över en tung pjäs i svenskt glas från just Reijmyre vid helgens loppistur. Med tanke på att den kostade mig ungefär 1/30 av priset för denna klassiker känner jag mig mycket tillfreds.

BLOMMOR

Processed with VSCOcam with f2 presetMånaden för syrener. I år har våra buskar växt så mycket så att man med gott samvete kan gå ut och klippa till sig lite ljuvlig väldoft. Som jag tycker om det.

KLASSIKER

Efter många år på önskelistan unnade jag mig borstarnas borste när det var klassiskt rabattincitament. Jag blev inte besviken. Elizabet Taylor vid filminspelning 1959.

MOOD

2315majlistaDen svalaste maj sedan 1962 läste min man i tidningen i morse. Say no more.

DETALJ

2315majlista7Jag läste en så vacker bloggpost inne hos Emma Blomqvist som besökt Villa Necchi Campiglio i Milano där filmen I am love med Tilda Swinton spelades in. Jag trodde mig ha sett filmen, men det hade jag inte märkte jag – möjligen avskräckt av den märkliga svenska filmtiteln Kärlek på italienska. Förra veckan rådde jag bot på detta. Scenografin och miljöerna är helt fantastiska – in i minsta detalj. Ett ödesmättat drama mot en vacker fond – ögongodis på mycket hög nivå.

PÅ ÖNSKELISTAN

2315majlista4Det är inget nytt under solen att jag önskar mig ett växthus. Denna blåsiga maj har gjort att begäret om möjligt är ännu större. Jag hyser all romantik i världen kring mitt lilla hus där jag skulle sitta och dricka te i en skön stol. Växthus från det där huset i Österlen som väcker varendaste latent dröm som man någonsin hyst om livet i stort.

INSPIRATION

2315majlista3Den finaste inspirationen i maj kom från Waldemarsudde och mitt besök där.

XOXO

Jo, det är väl faktiskt sommar nu, eller hur Billie Holiday?!

Varmt välkommen, du kära juni!

signature

8 comments

  1. Vad roligt att du såg filmen. Och gillade den!

    Ja, den är verkligen en liten pärla. Och miljöerna som sagt var, helt underbara!

    Varma hälsningar från ett för tillfället syrenprunkande skrivbord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *